Nicoleta C. March 3, 2021

 

Ministerul Sănătății a respins eliminarea obligativității măștii la orele de sport în sală, precum și prezența fizică a elevilor în școlile speciale indiferent de scenariu.

 

În răspunsul oficial formulat la solicitările ministrului Educației, obținut în exclusivitate de edupedu.ro, secretarul de stat din Sănătate Andreea Moldovan spune că menține restricțiile și că „NU se pot face ore de sport în sală, fără mască, fără risc de infectare”.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a declarat că masca nu este obligatorie și pentru orele de sport care se desfășoară în spațiul exterior.

Acesta a precizat că va fi modificat ordinul comun semnat alături de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru introducerea prevederii conform căreia elevii nu sunt obligați să poarte mască la orele de educație fizică și sport care se desfășoară în aer liber și cu menținerea distanțării.

 

România este singura țară din UE care impune obligativitatea măștii la orele de educație fizică în toată țara și la toate clasele.

 

sursa: edupedu.ro

Citește și:  Noile condiții în care masca poate fi îndepărtată în spațiile deschise

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*