Redacție March 3, 2021

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut o analiză la nivelul unităților administrativ-teritoriale care au rata de infectare peste 6/1000 de locuitori.  Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică analizele, iar INSP a transmis avizele pentru carantinarea localităților Otelec, Biled și  UAT Moșnița Nouă – doar localitățile Moșnița Veche, Moșnița Nouă și Urseni.

 

În urma avizului carantinării dat de INSP, astăzi, subprefectul Mircea Băcală a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare a localităților Otelec, Biled și  UAT Moșnița Nouă – localitățile Moșnița Veche, Moșnița Nouă și Urseni pentru o perioadă de 14 zile.

Hotărârile vor fi transmise de urgență Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei. Măsurile de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinele șefului DSU.

Hotărârile CJSU privind carantinarea împreună cu modelul Declarației pe propria răspundere vor fi transmise localităților și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro. De asemenea ordinele șefului DSU vor fi comunicate localităților carantinate și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro.

Citește și:  Peste un milion de comprimate cu iod, primite azi de DSP Timiș

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*