Spre deosebire de ieri, astăzi, dacă aveți răbdare, între perioadele cu cer acoperit este posibil să vedeți și puțin soare. Temperatura maximă va ajunge la 4°C.
Calitatea aerului este puțin mai bună decât zilele trecute dar rămâne mediocră…
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.8922/Euro, 4.4928/USD, 4.8793/CHF și 5.5612/GBP.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Ce s-a întâmplat în 29 ianuarie
1616: Navigatorul olandez Willem Cornelis Schouten (n. 1567 – m. 1625) a fost primul explorator care a ocolit Capul Horn, în expediția pentru căutarea unui nou drum spre Oceanul Pacific.
1781: La Teatrul Residenz din München se prezintă cu succes opera Idomeneo a lui Wolfgang Amadeus Mozart. Celebrul tenor Anton Raaff cântă aici ultimul său rol principal. Mozart a numit opera cea mai bună din toată viața.
1845: „Corbul” (The Raven), de Edgar Allan Poe, este publicat pentru prima dată în „New York Evening Mirror”.
1886: Germanul Karl Friederich Benz (1844-1929) brevetează primului automobil alimentat cu benzină.
1896: Doctorul Emile Grubbe a utilizat pentru prima oară radiațiile pentru a tratata cancerul de sân al pacientei sale Rose Lee din Chicago.
1916: Primul Război Mondial: Germania a efectuat primul raid aerian cu aparate „Zeppelin” deasupra Parisului.
1947: URSS semnează Tratatul de pace cu România (după a doua conflagrație mondială).
1949: Marea Britanie recunoaște statul Israel.
1998: Canada, Japonia, Rusia, SUA și statele membre ale Agenției Spațiale Europene semnează contractul pentru construcția Stației Spațiale Internaționale.
Bill Gates trage deseori semnale de alarmă cu privire la ameninţările globale, cum ar fi schimbările climatice şi viitoarele pandemii. Dar el este optimist, căci crede că lumea va fi un loc mai bun peste 20 ani…
Nu cred că va trebui să așteptăm chiar atât. Lumea va deveni un loc mult mai bun în următorii ani, mai ne scufundăm puțin în rahatul în care suntem acum, timp de vreo 2-3 ani, după care vom începe din nou să ieșim la suprafață. Ca să vă dați seama cum va fi viitorul apropiat nu trebuie decât să citiți puțin despre atmosfera de la începutul anilor ‘60, reforme care vor schimba scara valorilor, mai multă austeritate decât acum, pe de altă parte o perioadă de cercetare și inovare care a pus bazele lumii în care majoritatea noastră am trăit o mare parte a vieții. Dar niște ani ‘60 mult mai tehnologizați.
Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Cehă, informează agenţiile de presă internaţionale. Fostul general paraşutist Petr Pavel era considerat favorit în al doilea tur al…
Cred că știrea asta nu va interesa pe nimeni din România, dar în ultimele 24 de ore nu prea avem știri foarte importante așa că, e și asta o știre.
La scara istoriei se întâmplă lucruri importante și altele fără importanță.
De exemplu, dacă ați citit mai sus ați putut afla că în 29 ianuarie s-a prezentat opera Idomeneo, a lui Mozart. Aparent acest lucru nu e foarte important. Dar totuși, această operă a rămas în patrimoniul cultural al omenirii, probabil că va fi interpretată și peste 500 de ani pe scenele de atunci ale omenirii. Tot în 29 ianuarie, în 1676 Feodor al III-lea devine țar. În acel moment poate pentru cei de acolo și de atunci acesta a fost un eveniment important, la fel cum este acum pentru cehi alegerea unui nou președinte. Astăzi, hai să fim sinceri, câți dintre voi ați știut vreodată că a existat un țar care se numea Feodor al III-lea? Probabil tot atât de mulți câți ați știut și că la noi a existat un domnitor care s-a numit Radu Praznaglava.
Persoanele fizice care au venituri din chirii trebuie să înregistreze contractele la ANAF. Dacă contractul a fost încheiat din acest an, termenul este de 30 de zile. Dacă e deja în derulare, termenul este de…
John Malkovich va veni la Timișoara pentru a juca într-o piesă de teatru
John Malkovich va veni la Timișoara pentru a juca într-o piesă de teatru
Dominic Fritz anunță că va candida pentru un al doilea mandat de primar și spune că nu-l interesează ce arată sondajele de opinie…
Într-un fel are și Fritz dreptatea lui, sondajele astea de opinie sunt ca observațiile din fizica cuantică, ajunge să te uiți la cuanta aia și o și ia în altă direcție. Așa e și cu sondajele de opinie, în marea lor majoritate nu sunt făcute să ne informeze în privința șanselor pe care le are un anumit candidat, ci mai curând să ne influențeze în viitoarea alegere.
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a precizat că a externalizat contractul privind adunarea câinilor de pe străzi, la o firmă privată care trebuie să şi răspundă, în cazul vreunui atac al animalelor, aceasta fiind o motivaţie de a aduna câinii de pe străzi.
Sfântă naivitate.
Păi, domnule primar, a început campania, mai pe față și mai mult pe ascuns. Și să nu credeți că va fi o campanie onorabilă, care să semene cât de puțin cu cealaltă prin care ați trecut.
Ieri citeam că deja îl ataca cineva pe primar pentru că tramvaiele galbene au niște liniuțe negre.
O să vă dea ăștia cu ranga peste picioare pentru orice motiv, nu că, Doamne ferește, o să muște un câine pe cineva, o să vă atace și pentru că câinii comunitari au purici.
Trasee de transport în comun cu program modificat
Ca urmare a adresei ADI-Societatea Metropolitană de Transport Timişoara cu nr. 397/25.01.2023, începând cu data de 01.02.2023, în programele de circulaţie ale unor mijloace de transport vor interveni
Ce facem astăzi, 29 ianuarie 2023, în Timișoara?
Duminică sunteți așteptați la spectacole inedite oferite de teatrele din oraș, la filme pentru adulți și copii. Cei mici pot participa și la un atelier unde se va încuraja lectura și comunicarea.
Foto: Life 3 februarie 1961