Vremea s-a stricat binișor. Va fi mult mai frig decât zilele trecute, va fi ploaie și poate chiar ninsoare. Vânt dinspre N-NE cu viteze de 15-25 km/oră, se mai și răcește puțin. Temperatura maximă va ajunge la 5°C.
Calitatea aerului este excepțională. Pe o scară de la 1 la 10, nota pe care o primește astăzi calitatea aerului este 10.
Cine e curios să vadă calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.sau aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9170/Euro, 4.6426/USD, 4.9674/CHF și 5.5786/GBP.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Ce s-a întâmplat în 26 februarie
1815: Napoleon Bonaparte a evadat de pe Insula Elba, unde fusese exilat cu un an în urmă.
1848: Este proclamată a doua republică franceză.
1861: Împăratul Franz Joseph promulgă Patenta din Februarie, constituția „erei liberale” a Imperiului Austriac (1860-1867).
1891: S-a înființat Societatea Arhitecților Români.
1914: HMHS Britannic, sora vaporului RMS Titanic, este lansată în Belfast.
1935: Adolf Hitler semnează un decret care autoriza înființarea Reich Luftwaffe, fiind al treilea serviciu militar german, alături de armata și marina Reich-ului.
1952: Primul ministru Winston Churchill al Marii Britanii anunță că națiunea sa deține bomba atomică.
1980: Egiptul și Israel stabilesc relații diplomatice.
1988: Declarația guvernului SUA prin care anunță hotărârea de a retrage României, începând cu data de 3 iulie 1988, clauza națiunii celei mai favorizate; în replica, guvernul român declară că renunță la clauza națiunii celei mai favorizate în relațiile cu SUA.
1993: A fost înregistrat primul atentat cu bombă la baza unuia din cele două turnuri ale ansamblului arhitectural „World Trade Center”; 5 victime.
2001: Talibanii dinamitează două statui uriașe ce-l reprezentau pe Buddha în Bamiyan, Afghanistan.
Cândva, în această noapte, am auzit parcă prin vis, cum la radio o doamnă anunța că a murit Mihai Șora.
Acum, dimineața la ora 5, această știre a devenit principalul subiect din presa română.
“Am invatat de la domnul Mihai Șora ce inseamna modestia epistemica, refuzul posturii oraculare, a profetismelor apodictice. A fost ținta unor atacuri imunde. A rezistat cu demnă verticalitate. Am invatat de la Domnia Sa ca nu merită sa te cobori la josnicul nivel al unor pigmei ignari, netrebnici si aroganti. Am invatat semnificațiile reale ale verbelor a reflecta, a protesta si a rezista.”
Imediat ce m-am trezit am căutat niște referințe despre marele filozof, cărți, articole, lucruri pe care să le citesc în cursul zilei de astăzi și în zilele următoare pentru a învăța și eu ce înseamnă modestia epistemică și refuzul posturii oraculare. Și am aflat că de fapt a fost un om ca noi toți, nici mai bun și nici mai rău, a măncat, a făcut dragoste, a făcut copii, a căutat să trăiască cât mai comod, practic a avut viața unui funcționar așa cum sunt milioane de alți funcționari în această țară. Spre deosebire de alți funcționari, a fost și ministru la un moment dat. Și la sfârșit a murit. În afara unor poze și desene pe Facebook, în ultimul timp colorate cu galben și albastru, în urma lui nu au rămas cărți din care cei tineri să învețe ceva despre refuzul profetismelor apodictice sau de ce nu merită să te cobori la josnicul nivel al unor pigmei ignari. De fapt nu a rămas decât o poveste, exact cum s-a întâmplat și cu alții, cu Petre Țuțea de exemplu, un alt personaj care, la fel ca și Mihail Șora, a beneficiat de un PR de bună calitate.
În rest, despre morți numai de bine.
10 mii de persoane au protestat la Berlin împotriva înarmării Ucrainei
Protestul de la Berlin împotriva înarmării Ucrainei pentru războiul cu Rusia a atras sâmbătă 10.000 de persoane, atrăgând critici din partea unor înalți oficiali guvernamentali germani și o prezență mare a poliției
Adevăratul război se duce pe frontul diplomației, în spatele ușilor închise
Cu toate asigurările Occidentului colectiv legate de principiile ”juste” care stau la baza continuării războiului cu și mai mare avânt, singura explicație rezonabilă face trimitere mai degrabă la menținerea
Încep să sune alarmele în toată țara. Exerciţiu naţional de alarmare publică. Când se va întâmpla
Încep să sune alarmele în toată țara. Exerciţiu naţional de alarmare publică. Când se va întâmpla.
Tot la această rubrică v-am spus încă de ieri, înainte de domnul Arafat să anunțe acest lucru, că vor suna sirenele.
Probabil că începând cu această seară domnul Arafat, însoțit de vreo doi-trei colegi, cu toți îmbrăcați în jachete din piele, va apare în “prime-time” la televizor și le va comunica cetățenilor cum ceapa poate fi înlocuită cu usturoi sau ghimbir. Și probabil că în Monitorul Oficial de mâine vor fi publicate rețete de ciorbe fără ceapă, așa cum, tot în Monitorul Oficial, apăruseră rețete de tratare a Covidului folosindu-se supă de găină cu tăieței și Remdesivir.
Salariile personalului medical s-au triplat, comparativ cu anul 2014, însă deficitul de cadre din sistem de menţine, arată un raport realizat de Curtea de Conturi în urma auditului făcut la spitalele publice aflate…
Cred că aici undeva ar trebui umblat. Pentru că întotdeauna creșterea salariilor fără ca acest lucru să fie justificat de o creștere a calității și productivității muncii creează probleme.
Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului critică, în continuare, comsumul de fructe de mare în Post. Ierarhul susține că nu sunt fructe ci ”gângănii”.
Adevărul este că și omul ăsta are dreptatea lui. Nu știu dacă putem să le spunem “gângănii”, dar nici fructe nu sunt.
Nu este vorba despre un articol din presa de astăzi dar este răspunsul la toate întrebările pe care ni le-am putea pune vreodată. Singura problemă este să și înțelegem semnificația acestui răspuns.
Tastați în Google următoarea întrebare, exact așa cum este scrisă mai jos (puteți să dați copy & paste):
Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything
În Timișoara mai sunt însă mulți arbori vechi, care ar avea loc pe o listă de monumente istorice. Printre ele se află și un monumental ginkgo biloba, plantat în urmă cu aproximativ 120 de ani.
În martie, 11 superspectacole susținute de Teatrul Maghiar Timișoara, unele în deplasare
În luna martie, Teatrul Maghiar de Stat Timișoara a pregătit un program bogat de 11 superspectacole, dar câteva vor fi susținute și în deplasare. Astfel, prima reprezentanție va avea loc în data de 7 martie
Ce facem astăzi, 26 februarie 2023, în Timișoara?
În ultima zi de weekend puteți participa la un spectacol de balet rock pe muzica formației Queen la Opera Națională, dar și la mai multe expoziții, spectacole de teatru sau proiecții, atât pentru copii, cât și…
O nelinişte metafizică (Answer=42) este garantul pt. o anumita sanatate spirituala.