Nicoleta C. September 13, 2019

 

Festivalul PLAI ne va plimba și în acest an prin diferite colţuri ale lumii. Organizatorii au pregătit 11 concerte world music, proiecţii de filme, expoziţii, foodcourt şi peste 60 de activităţi menite să nască pasiuni.

Ajuns la ediția cu numărul 14, PLAI va surprinde publicul cu un alt tip de amenajare a festivalului, intrarea făcându-se pe lângă Grădina Zoologică.

 

 

„Cunoaştem valoarea şi potenţialul Muzeului Satului Bănăţean, iar anul acesta ne dorim să aducem la lumină o parte mai puţin vizitată a sa. Cea de-a 14 a ediţie ne va găsi într-un nou cadru în incinta muzeului, un spaţiu pe care ne dorim să îl explorăm şi descoperim alături de participanţi”, anunţă organizatorii Plai.

 

Plai va aduna peste 50 de proiecte noi şi vechi, adulţii şi copiii se vor juca, vor picta şi desena, vor povesti, vor citi şi asculta poveşti tradiţionale japoneze, se vor relaxa cu yoga şi mindfulness, vor învăţa să facă fotografii frumoase cu telefonul.

 

Anul acesta PLAI mai aduce o noutate:

 

„Anul acesta curiozitatea e premiată la PLAI Festival 2019! Explorează atelierele, alege o activitate ce ți se potrivește, participă la activitate, iar noi te vom recompensa cu o ștampilă. Strânge toate cele 14 ștampile în caietul program pe locurile special desemnate și ne vedem la infopoint pentru a te premia cu o surpriză marca PLAI. De ce 14? Pentru că anul acesta ne facem buletin, împlinim 14 ani!” ,transmit organizatorii.

 

 

 

Veți mai avea parte de: ateliere de inginerie genetică, de ilustraţie, de cioplit în lemn, de făcut coroniţe din flori, de făcut cosmetice naturale, introducere către primii paşi de kizomba. Degustări de vin, cafea şi ciocolată, mâncare tradiţională arabă şi din Afganistan, alături de migranţi şi refugiaţi stabiliţi în Timişoara, dar şi posibilitatea de a avea o experienţă de fine dining în curtea unei case din cadrul muzeului.

Citește și:  Sunete și ritmuri descoperite în locuri îndepărtate vor fi prezente și anul acesta la Festivalul PLAI din 13 – 15 septembrie, la Timișoara

 

„Ashoka este cea mai mare organizaţie globală de promovare şi susţinere a antreprenoriatului social şi inovaţiei sociale. Ei conectează şi susţin comunităţi de Change makers pentru a creşte impactul soluţiilor în depăşirea problemelor sistemice. La festival vom vorbi despre abilităţile necesare de care orice tânăr are nevoie pentru a ajuta la rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea: empatia, lucrul în echipă, leadership colaborativ şi rezolvarea creativă a problemelor”, mai spun cei de la Plai.

 

 

În “Hambarul cu jocuri video” nostalgicii se pot juca pe console retro, arcade, un de le va sta la dispoziţie şi un Tetris uriaş, iar pentru cei care prefer mişcarea, vor avea de ales între handball, frisbee, badminton, ping pong şi fotbal American.

“Întreabă psihoterapeutul” este un proiect dezvoltat alături de Ancuţa Coman, pentru cei care s-au întrebat vreodată cum este să stai de vorbă cu un psihoterapeut, în cele trei zile de festival timp de 10 minute pot povesti despre ei, Ancuţa va răspunde la curiozităţile pe care le au.

 

PROGRAMUL complet de la scena World Music este următorul:

 

  • Vineri 13.09

19:00 Sonido Tupinamba
20:30 Nubyan Twist
22:00 Bebel Gilberto
23:45 Panjabi MC

 

 

  • Sâmbătă 14.09

19:00 Balkan Taksim
20:30 Amira Kheir
22:00 Red Baraat
23:45 Bosq

 

 

  • Duminică 15.09

19:00 47Soul
20:30 Orange Blossom
22:00 Gili Yalo

 

Abonamentul Festivalului Plai poate fi achiziţionat la preţul de 98 de lei, online pe www.plai.ro, şi fizic de la librăriile Cărtureşti. În perioada festivalului valoarea abonamentului va fi de 118 lei, iar biletele pentru o zi de festival vor putea fi achiziţionate la 78 lei.

 

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*