Redacție July 27, 2022

 

Problema autovehiculelor parcate în zonele pietonale din Timișoara rămâne una de actualitate. Polițiștii locali au transmis că doar în ultimele două luni au dat 573 de amenzi celor care și-au lăsat mașinile în aceste zone.

Totodată, Poliția Locală Timișoara atrage atenția că, pe lângă sancțiunile cuprinse între 500-1000 lei pentru persoanele fizice și 1000–2000 lei pentru persoanele juridice, din august se va trece și la ridicarea autovehiculelor staționate pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public.

 

„Unul din demersurile efectuate pentru reglementarea situației a fost modificarea HCL 371/2007 prin adoptarea în 14 iunie 2022 a HCL 262, care va intra efectiv în vigoare în data de 2 august 2022. Astfel, având în vedere că autoritățile locale se confruntă cu probleme cum este cea a parcării pe spațiile verzi, parcuri și zone pietonale, neexistând posibilitatea legală de ridicare a acestora, întrucât conform prevederilor OUG nr. 195/2002 măsura tehnică administrativă a ridicării se dispune doar asupra vehiculelor staționate doar pe partea carosabilă, prin Legea nr. 273/2020 pentru modificarea și completarea OG 21/2002 privind gospodărirea localităților urbane și rurale, s-a acordat competență poliției locale de a dispune măsura tehnică-administrativă a ridicării vehiculelor dacă un vehicul staţionează pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

 

Strada Eugeniu de Savoya este strada pentru care s-au primit cele mai multe sesizări privind mașinile parcate neregulamentar. Aici șoferii vin în special la instanțe și pe lângă faptul că pun în pericol circulația pietonală, obstrucționează și eventuala intervenție a ambulanțelor sau autovehiculelor de pompieri în caz de urgențe.

 


 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*