Nicoleta C. August 4, 2019

 

“În isteria generalizată din ultimele zile, în care imbecilitatea, incompetența și impotența Statului ni s-au dezvăluit în toată splendoarea, ziariștii onești și devotați profesiei sunt singurii care au arătat ca le pasă.
Alergând ca nebunii pe coclauri, prin praf și căldură, căutând probe sau indicii, scormonind după adevăr, sunt singurii care au conferit o aparență de Stat căruia îi pasă tribului dezagregat, decapitat și dezorientat care este azi România.
Au făcut treaba celor plătiți de voi (unii regește), a celor care ar trebui să vă apere și să aplice o lege pe care, iată, nici măcar nu au citit-o.

Când ultimul ziarist onest va obosi și va renunța, atunci Întunericul deplin se va lăsa peste Absurdistan.” – judecătorul Adriana Stoicescu, președinta Tribunalului Timiș, referindu-se la cazul Caracal.

 

Mulți oameni nu știu cu ce eforturi se ține pe linia de plutire o redacție cu jurnaliști onești, cu jurnaliști care nu își mint cititorii și care scriu doar pentru interesul public. E greu pentru că atunci când primează onestitatea, redacția supraviețuiește doar din reclamele apărute în ziar și din donațiile cititorilor. Ne luptăm și muncim ca să aflăm adevărul și să informăm corect opinia publică, dar în anumite momente când banii nu ajung nici măcar pentru salarii, e aproape imposibil să continuăm lupta de aflare a adevărului.
Tentația de a ne abate de la calea noastră este foarte mare. Chiar și noi, care avem un ziar local micuț, primim oferte pe bani mulți ca să-i pupăm în fund în articolele noastre pe unul și pe altul. Nu am cedat până acum și nu o vom face nici în viitor.

Citește și:  15 decembrie 1989 - Începutul

 

Acesta este motivul pentru care vă zicem că dacă nu vreți să fiți manipulați și informați greșit, susțineți presa adevărată! Ba, mai mult de-atât, susțineți presa locală! Dați Share la articole ziarelor care vă plac, dați Like-uri și comentați-le! Asta în prima faza! După ce ați făcut asta, ajutați și financiar, prin donații mai mici sau mai mari, lunare sau one time only.

 

Doar așa presa va putea supraviețui și va continua să fie un ghimpe în spatele persoanelor influente puse pe căpătuiala banului, binelui și siguranței dumneavoastră.

 

În Timișoara există presă de calitate și aveți de unde să vă informați corect. La fel ca redacția noastră, publicații precum Banatul Azi, Opinia Timișoarei, Tion sau Pressalert nu se abat de la etica jurnalistică, iar noi, pe principiul “Trăiască capra vecinului!”, vi le recomandăm cu încredere. Susțineți-le dacă vă plac și dacă aveți încredere în ele.
Susțineți-ne și pe noi dacă puteți:

 

Pe Patreon:

 

 

 

 

Sau prin PayPal:

 

1 thought on “De ce trebuie să susțineți presa locală

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*