Nicoleta C. November 6, 2020

 

Începând de luni, 9 noiembrie, piețele din spațiile închise, halele de lactate și de carne din Timișoara nu vor mai funcționa, dar supermarket-urile, inclusiv mall-urile, rămân deschise până la ora 21.00.

 

Întrebat care este logica din spatele acestei măsuri, secretarul de stat Raed Arafat a spus că riscul de transmitere a coronavirusului este mult mai mare în piețe, unde, printre altele, nu se poate plăti cu cardul, în timp ce în magazine există mai mult control în aplicarea regulilor.

 

„Cred că dacă intrăm în discuția asta nu plecăm astăzi de aici. Comportamentul și modul de interacțiune în piață este altfel decât în mall, în magazine, unde regulile sunt mult mai controlabile, din punct de vedere al măștii. La piețe este altfel, întotdeauna te duci cu bani cash, nu se folosește cardul, sunt alte riscuri care sunt mai mari în piață, în spațiul închis”, a declarat Raed Arafat.

 

Printre unitățile care începând de luni vor rămâne deschise și după ora 21:00 se numără farmaciile, benzinăriile și alte societăți cu activități esențiale.

Citește și:  355 doze de vaccin anti-COVID administrate în Timiș, în ultimele 24 de ore

2 thoughts on “De ce se închid piețele, dar mall-urile rămân deschise? Explicația lui Arafat

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*