Redacție March 5, 2020

 

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat că toţi colegii de clasă ai tânărului de 16 ani, ale cărui teste au ieşit pozitive pentru coronavirus, vor fi izolaţi la domiciliu, iar cursurile clasei vor fi suspendate.

 

Decizia de suspendare a cursurilor pentru clasa în care a învăţat băiatul confirmat cu noul coronavirus a fost luată de Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi de Inspectoratul Judeţean Şcolar.

 

„Având în vedere faptul că pacientul este elev în clasa a IX a, de comun acord cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi directorul şcolii, s-a luat decizia de sistare a cursurilor pentru elevii clasei, până la noi dispoziţii. Toţi elevii clasei respective se află izolaţi la domiciliu sub monitorizarea reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Timiş”, se arată într-un comunicat al DSP Timiş.

 

Reprezentanţii instituţiei anunţă că au indentificat persoanele cu care tânărul a intrat în contact, de la care vor fi recoltate, joi, probe.

Potrivit DSP Timiş, în judeţ sunt 538 de persoane izolate şi monitorizate.

Tânărul din Timişoara este primul caz de infecţie cu noul coronavirus la un minor din România. El este nepotul bărbatului de 47 de ani, în cazul căruia a fost confirmată, de asemenea, infecţia.

 

mediafax

Citește și:  Cum arată și cât costă măștile FFP2, obligatorii din 8 ianuarie, alături de cele chirurgicale

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*