Nicoleta C. December 2, 2021

 

Potrivit legislației actuale, persoanele care se încadrează în categoria „consumatorilor vulnerabili” pot să amâne cu până la șase luni plata facturilor la energie electrică și gaze din această iarnă. Este vorba de facturile la utilitățile folosite pentru încălzirea locuinței emise în perioada noiembrie 2021 – martie 2022.

 

Persoanele fizice sunt considerate consumatori vulnerabili dacă în cazul unei persoane singure venitul este mai mic de 2.053 de lei, iar în cazul unei familii, venitul per membru trebuie să fie de până la 1.386 de lei, notează Antena 3.

Pentru amânarea plății facturilor clientul trebuie să informeze furnizorul de curent și gaze că are statut de consumator vulnerabil. Totodată, este obligatorie completarea unui formular la primăria de domiciliu despre sursele de venit și bunurile pe care le deține în locuință.

De precizat că facturile pot fi amânate până în aprilie inclusiv, dar în următoarele șase luni trebuie să ajungeți cu restanțele la zi.

Citește și:  Timișoara a depășit azi rata de infectare COVID-19 de 8,00 la mia de locuitori. Vezi cât este incidența în restul județului

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*