Nicoleta C. December 23, 2021

 

Deputatul liberal Cosmin Şandru și Nicolae Bitea, fostul director general al STPT, au fost trimiși în judecată de DNA pentru dare de mită.

 

Cei doi ar fi promis funcţii pentru apropiaţii altui parlamentar pentru ca acesta nu se prezineă la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

 

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor ŞANDRU COSMIN, deputat în Parlamentul României şi BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societăţii de Transport Public Timişoara, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de dare de mită”, a transmis DNA.

 

În rechizitoriu procurorii au precizat că în data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie supusă la vot moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, inculpaţii Şandru Cosmin şi Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, mai multe funcții de conducere în instituţii publice pentru apropiaţi de-ai săi.

 

„Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea menţionată mai sus”, a mai transmis DNA.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

sursa News.ro

Citește și:  DRAGOȘ BUHAGIAR, scenograful Operei Naţionale Române din Timişoara, este noul PREȘEDINTE al UNITER

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*