Nicoleta C. April 13, 2021

 

Dorința consilierilor locali USR PLUS din Timișoara de a interzice hrănirea porumbeilor din oraș a generat un val de nemulțumire în rândul multor cetățeni.

 

Știrea a făcut înconjurul internetului și aproape 10.000 de oameni au votat până la acest moment în sondajul propus de publicația noastră:

 

Coming Soon
Sunteți de acord cu interzicerea hrănirii porumbeilor în Timișoara?
Sunteți de acord cu interzicerea hrănirii porumbeilor în Timișoara?
Sunteți de acord cu interzicerea hrănirii porumbeilor în Timișoara?

 

În urma discuțiilor generate în online, doi consilieri locali de la USR PLUS, Rodica Militaru și Răzvan Stana, au ținut azi o conferință de presă prin care au dorit să aducă mai multe lămuriri privind noile modificări propuse.

Doar că, în loc să lămurească timișorenii, cei doi consilieri s-au întrecut în declarații contradictorii și inadvertente. Ba că se vor aplica amenzi, ba că nu se vor aplica, ba că vor fi amendați copiii (pardon, părinții lor) care hrănesc porumbeii în centru, ba că nu vor fi amendați. Adică lege aplicată disproporționat, de la caz la caz…

 

„Una este să hrăneşti ocazional un animal pe stradă, inclusiv porumbei, şi altceva este să goleşti sacul cu pâine pe stradă. Când mergi să hrăneşti sistematic cinci animale pe un teren, pe o stradă, acesta este un abuz care poate crea probleme cetăţenilor, există mizerie şi agresivitate. Nimeni nu va amenda un copilaş care va hrăni cu o mână de grăunţe porumbei, dar altceva este să mergi cu sacul”, a declarat consilierul local Răzvan Stana, medic veterinar.

 

Citește și:  Primul târg din campania pentru adopția câinilor aflați în adăpostul public

Totuși s-a întâmplat și un lucru bun. Modificările propuse nu au intrat azi în plen ca să fie votate. Asta pentru că timișorenii au cerut dezbatere publică pe acest subiect. Prin urmare, această dezbatere va avea loc la o dată viitoare, pe care primăria o va comunica oamenilor și oricine dorește poate să aducă noi amendamente.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*