Redacție August 31, 2021

 

 

Numărul de concedii medicale realizate de funcționarii Primăriei Timișoara a crescut cu aproape 50% într-un an. În aceste condiții, Dominic Fritz a transmis Casei Județene de Asigurări de Sănătate documente împreună cu solicitarea de a realiza un control de fond și, eventual, să sesizeze Colegiul Medicilor.

 

Numărul de concedii medicale din Primăria Timișoara a crescut cu 225 în perioada ianuarie – august 2021. De aceste concedii medicale au beneficiat, în 2021, 594 de angajați ai Primăriei Timișoara.

 

„Este adevărat că aceste concedii se înscriu în limitele legale și că suntem în pandemie. Există în Primărie oameni care muncesc, împing lucrurile înainte, și unii dintre ei au avut probleme de sănătate reale. Dar și angajați care, atunci când primesc o sarcină, își iau un medical. Iar noua organigramă a avut un impact major asupra stării de sănătate a unor foști șefi de direcții, care o țin, de atunci, din ˝medical˝ în ˝medical˝. Aceasta este o modalitate de a bloca activitatea în unele compartimente și nu este acceptabil să abuzezi de un drept individual legal prejudiciind interesul public.După apariția în spațiul public a unor informații legate de concediile medicale, am solicitat o analiză și o situație comparativă cu anul trecut”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

 

Fritz a înaintat către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate documente împreună cu solicitarea de a realiza un control de fond privind modul de eliberare a certificatelor de concediu medical.

Primarul solicită CJAS să verifice, în amănunțime, documentele în baza cărora medicii au acordat concediile medicale și să coroboreze datele din aceste documente, iar pentru ultimele două luni să verifice existența planurilor de urmărire a evoluției bolii, iar în cazul unor nereguli să sesizeze Colegiul Medicilor.

Citește și:  Nicolae Robu precizează de ce a lăsat fără servicii de comunicații instituțiile și firmele din centrul Timișoarei

 

„Am fost avertizat că e o practică sistemică, ce nu poate fi oprită, o cutumă în administrația publică. Eu nu mă voi preface că e normal și acceptabil”, a mai spus Dominic Fritz.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*