Redacție July 31, 2019

 

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a validat rezoluţia de retragere a titlului ştiinţific de doctor în management obţinut de fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog.

 

CNATDCU a informat, miercuri, că decizia de retragere a titlului de doctor şi de admitere a sesizării privind teza de doctorat cu titlul „Managementul şi marketingul unităţilor sanitare” a fost luată în şedinţa din data de 18 iulie, în conformitate cu prevederile art. 19 din Anexa 2 la Regulamentul de organizare şi funcţionare al instituţiei.

În iulie 2018, Senatul Universităţii de Vest Timişoara (UVT) a avizat concluziile Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) a instituţiei şi a propus retragerea titlului de doctor fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, acordat pentru teza doctorală intitulată „Managementul şi marketingul unităţilor sanitare”, susţinută în anul 2008.

 

„Comisia de Etică a UVT (…) a vorbit despre „existenţa unui grad de similitudine de 36% în teza de doctorat” a domnului Bodog F. Florian Dorel şi a observat că „aceasta nu respectă standardele de calitate actuale şi etica profesională în modul de elaborare şi redactare a tezelor de doctorat”. În data de 20 iulie, rectorul UVT, respectiv directorul CSUD au făcut două solicitări separate către Comisia de Etică, pentru a lămuri dacă gradul de similitudine poate fi asociat cu plagiatul şi dacă atunci când vorbeşte despre standardele actuale de etică ele sunt valabile şi în raport cu momentul susţinerii tezei”, se preciza într-un comunicat al UVT.

 

Comisia de experţi a recomandat Comisiei de Etică şi Deontologie Universitară din UVT „să propună sancţionarea aferentă unei teze de doctorat aflată în situaţia de a fi considerată plagiat”.

 

Citește și:  112 cazuri noi de COVID-19 în Timiș, în ultimele 24 de ore. Vezi cât este rata de incidență în județ și de unde sunt infectații

„În data de 25 iulie, CSUD a luat act de această clarificare a Comisiei de Etică şi a constatat că trebuie declanşată procedura legală prin care IOSUD – UVT propune CNATDCU retragerea titlului de doctor. Această propunere a fost avizată astăzi, 27 iulie, de Senatul UVT”, anunţa UVT.

 

sursa: Agerpres

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*