Anton Kovacs September 22, 2022

 

Vremea de astăzi va fi destul de asemănătoare cu cea de ieri, în cursul dimineții cerul va fi parțial înnorat, după-amiaza va fi ploaie, iar spre seară ploaia se va opri. S-ar putea să existe abateri de la acest program, că e prognoză meteo nu ceas elvețian. Temperatura maximă va ajunge la 16°C.

Dacă nu ținem cont de Calea Aradului, zona din apropierea CET-ului și Calea Șagului și de Gh. Lazzăr, unde poluarea este un pic mai mare decât în restul orașului, putem spune că aerul este curat.

E-Distribuție ne anunță că între orele 9-17 se va opri curentul pe străzile Semicerc(p), Barzava(p), Alex.Lapusneanu (p), Calea Bogdanestilor(p).

Colterm anunță că se va opri apa caldă pe Calea Lugojului, Renașterii, Dorobanților, Simion Bărnuțiu, Telegrafului, Topologului, Tibiscum, George Bacovia, Viorelelor, Lalelelor, Ovidiu, Eugen Pop, Cornel Lazăr, Alex. Miletici, Behelei, Zoltan Kodaly.

Cursul BNR valabil pentru astăzi este de 4.9436 lei/Euro, 4.9764 lei/USD, 5.1663 lei/CHF și 5.6466/GBP.

 

text-separator-22

 

Liz Truss spune, Geoană spune, Putin spune, Zelensky spune, șeful de la NATO spune, Aurescu spune. A încercat să spună și Biden la ONU, dar era să adoarmă de vreo trei ori, împreună cu jumătate din cei prezenți. Cam astea ar fi 90% din știrile din presa română și vreo 5% din presa străină pe care oricum le știți deja pentru că le-ați văzut la televizor.

Numărul morților crește în timp ce protestele din Iran ajung la a cincea zi

Trei persoane au fost ucise miercuri, în timp ce tulburările se răspândesc în Iran după moartea unei femei aflate în custodia poliției morale.

Ce noutăți aduce Windows 11 2022 Update, versiune disponibilă în peste 190 de țări

Versiunea actualizată a sistemului de operare lansată în 2021, Windows 11 2022 Update, este disponibilă în mai bine de 190 țări ale nivelului global și aduce noi funcții prin intermediul căreia informațiile

Furnizori de energie: România are nevoie de importuri pentru a trece iarna

Furnizorii de energie și gaze dau un nou semnal de alarmă: România are nevoie de importuri pentru a trece iarna, dar nu mai are niciun interes să aducă resurse aici. Şi nici bani.

Un astronaut NASA și doi cosmonauți ruși au fost lansați în spațiul cu o navă rusească

Tesla se pregătește de lansarea roboților umanoizi Optimus. Ce planuri are compania cu ei

Compania Tesla condusă de Elon Musk are planuri ambițioase de a utiliza mii de roboți umanoizi, cunoscuți sub numele de Tesla Bot sau Optimus, în fabricile sale, extinzându-se în cele din următoarele

Nu trebuie să fii un geniu ca să-ți dai seama ce trebuie făcut pentru ca omenirea să evolueze și ce greșeli trebuie evitate pentru a nu avea probleme. Ajunge să citești cărțile lui Isaac Asimov.

Țin minte o secvență din “preludiul Fundației”, o carte a cărei acțiune se petrece peste multe mii de ani, undeva pe o planetă îndepărtată. Harry Sheldon, eroul principal, merge undeva într-un fel de bibliotecă, scoate din raft un obiect pe care astăzi l-am numi card de memorie și îl introduce într-un dispozitiv portabil pe ecranul căruia se puteau citi cărți. Eu am citit chestia asta cândva prin anii ‘80 când telefoanele aveau disc, muzica se asculta la radio, pick-up sau casetofon și dacă aveai un calculator de buzunar, credea lumea că ești contabil sau inginer și îți spunea “Șefu’ ”. Wow, mi-am spus, ce chestie minunată, păcat că nu o să prind eu așa ceva. M-am înșelat. Astăzi am acces cu telefonul meu la peste 10000 de cărți în format electronic pe care le-am colecționat în biblioteca personală. Și mai sunt alte milioane de cărți la care aș avea acces prin câteva clickuri. Sper că și cu roboții va merge tot atât de repede și că vor fi destul de ieftini, chiar mă întrebam zilele trecute cine o să-mi schimbe pamperșii peste nu foarte mult timp.

Reducerea taxelor de timbru va aduce beneficii celor mai bogați din Marea Britanie și va crește inflația, spun experții

Măsura, a avertizat guvernul, va crea o bula imobiliară care nu aduce prea mult beneficii pentru cei care cumpără pentru prima dată. Reducerea taxei de timbru îi va afecta pe cei care cumpără pentru prima dată și va provoca o bula inflaționistă pe piața imobiliară, deoarece prețurile locuințelor cresc cu cea mai rapidă rată din aproape 20 de ani, potrivit guvernului. a fost avertizat. În cel mai recent raport care detaliază reducerile de taxe favorizate de prim-ministrul, Liz Truss, Times a spus că Kwasi Kwarteng, cancelarul, se pregătește să lanseze reduceri radicale de taxe de timbru ca „iepurele din…

Liz Truss susține că promovarea intereselor bancherilor din City „parte cheie a agendei de nivelare” – politica britanică în direct

Cancelarul Kwasi Kwarteng se aștepta să ridice plafonul pentru bonusurile bancherilor vineri. Iată câteva reacții ale partidului de opoziție la pachetul de sprijin energetic pentru afaceri anunțat de

Criza doar pentru unii, nu si pentru demnitari ! Senatul a votat marirea salariilor pentru demnitari si alesii locali

Plenul Senatului a adoptat cu 92 de voturi pentru, 22 împotriva si 4 abtineri, un proiect legislativ prin care demnitarii si alesii locali urmeaza sa primeasca indemnizatii marite.

Guran, despre creșterea salariilor demnitarilor: Trebuie să înceapă să învețăm să fim bogați și cinstiți.

Președintele Comisiei de Muncă din Senat, senatorul PNL Virgil Guran, a explicat, în urma votului favorabil pentru majorarea salariilor demnitarilor, că „trebuie să învățăm să fim bogați și cinstiți”.

Marcel Boloș, despre eliminarea pensiilor speciale: România nu se poate comporta ca o țară sălbatică. Pensii speciale există în toată UE

„România nu se poate comporta ca o țară sălbatică, fiindcă aceste pensii speciale există în toată Uniunea Europeană”, a declarat miercuri Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și proiectelor Europene.

Din cele 5 știri de mai sus v-ați cam putut da seama care este agenda celor care conduc lumea, fie a celor de la noi, fie din alte părți: Să ajutăm bogații să devină mai bogați. Din păcate, pentru ca cineva să câștige, altcineva trebuie să piardă, este prima lege a economiei. În concluzie, o astfel de măsură ar face ca cei care au puțin să aibă și mai puțin. Numai că șmecheria asta funcționează numai până la o anumită limită, după care cei care ajung prea săraci ies cu coasele în stradă și îi trimit la Canal sau îi spânzură, depinde de datinile locale, pe cei care au avut astfel de idei. Dacă lucrurile nu se schimbă, mai este foarte puțin, 2-3 ani, până se va întâmpla așa.

Nou schimb de prizonieri între Ucraina și Rusia. Kievul a obținut eliberarea unor comandanți de la Azovstal

Ucraina a anunţat schimbul cu Rusia a 215 militari, printre care şefi ai apărării de la combinatul siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, simbol al rezistenţei la invazia rusă, relatează Agerpres, citând AFP.

Schimb de prizonieri Moscova-Kiev: 10 prizonieri de război, printre care și americani, transferați din Rusia în Arabia Saudită

Zece prizonieri de război din mai multe țări, printre care Statele Unite și Marea Britanie, au fost transferați din Rusia în Arabia Saudită, în cadrul unui schimb între Moscova și Ucraina.

Vă dați seama că mercenarii ăștia vor merge acum în țările de origine și vor da interviuri în care vor povesti cât de răi sunt rușii, exact cum au făcut legionarii și criminalii de război de la noi prin ’61, când le-au dat drumul comuniștii din pușcării.

Rușii l-au eliberat pe britanicul Aiden Aslin care fusese condamnat la moarte

Printre cei eliberați de ruși în ultimul schimb de prizonieri se numără cetățeanul britanic Aiden Aslin, care în iunie a fost condamnat la moarte de un tribunal din autoproclamata Republică Populară Donețk

Marian Godină: “Mobilizarea nu produce soldați, ci doar niște carne de tun. Săracii oameni…”

Președintele Vladimir Putin a anunțat miercuri, 21 septembrie, o mobilizare militară parțială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor “operațiunii militare speciale” în Ucraina.

Primăria Timișoara face primii pași pentru ridicarea unui nou adăpost public pentru câini

Timișoara face un mare pas înainte pentru managementul populației canine din oraș, municipalitatea va demara în curând ridicarea unul nou adăpost pentru câini al orașului. A fost deja identificat un teren în Freidorf.

Quiet quitting: Ultima „modă” în muncă în băntuie și firme din România. Ce pot face patronii

„Mare Demisioneală” în atenția angajatorilor încă de anul trecut. Acum firmele ar trebui să știe „quiet quitting” sau „demisia silențioasă”, o mișcare a devenit recent populară pe rețelele sociale.

Părerea mea este că patronii nu trebuie să facă nimic. Dacă cineva și-a dat demisia pentru că a văzut el pe Tik-Tok că așa se face, trebuie să fii bucuros că ai scăpat de dobitoc. De fapt, trebuia să scapi de el deja de când ai aflat că se uită la Tik-Tok.

Cimpanzeii chiar au intrat în epoca de piatră

Într-un studiu recent apărut în Royal Society Open Science se arată că prin Coasta de Fildeș, cimpanzeii au dezvoltat deja abilitatea de a folosi unelte specializate, de tipuri diferite, pentru a sparge nuci diferite. Iar asta chiar nu mai e o exagerare a sintagmei „epoca de piatră”, că fix asta înseamnă specializare și evoluție culturală.

Dacă trendul din ultimii ani va continua, nu vom mai avea mult până când oamenii vor ajunge la același nivel cu cimpanzeii, undeva prin epoca bronzului.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*