Redacție March 11, 2021

 

Arhiepiscopia Timişoarei şi parlamentari liberali de Timiş au luat poziţie, joi, față de o postare promovată de Ministerul Sănătăţii pe pagina sa oficială de Facebook, pentru vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, în care apare Catedrala Mitropolitană din Timişoara fără cruci, scrie Agerpres.

 

Arhiepiscopia Timişoarei cere Ministerului Sănătăţii refacerea imaginii postate, cu prezentarea completă şi corectă a Catedralei Mitropolitane din Timişoara, ţinând cont şi de faptul că lăcaşul de cult timişorean apare în postarea ministerului şi fără acordul Centrului eparhial.

 

„Arhiepiscopia Timişoarei îşi exprimă surprinderea şi regretul faţă de postarea pro-vaccinare promovată de Ministerul Sănătăţii pe pagina sa oficială de facebook, în care este reprezentată Catedrala Mitropolitană din Timişoara fără crucile de pe turle. De altfel, nu este prima dată când catedrala noastră, emblemă a Timişoarei şi a Banatului, este reprezentată fără crucile aşezate pe turle, ca simbol al biruinţei asupra răului şi nu este prima dată când Centrul eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate. Pentru buna informare a opiniei publice precizăm, totodată, că lăcaşul mitropolitan al Timişoarei apare în postarea Ministerului Sănătăţii fără acordul nostru, fapt pentru care adresăm factorilor responsabili din această înaltă instituţie a statului solicitarea de a reface imaginea postată cu prezentarea completă şi corectă a Catedralei Mitropolitane din Timişoara, monument istoric şi de arhitectură bisericească, apreciat la nivel naţional şi internaţional”, se afirmă într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timişoarei.

 

De asemenea, şi deputatul liberal de Timiş Marilen Pirtea afirmă, într-o postare pe Facebook, că este regretabil că imaginea Catedralei Timişoarei apare din nou stilizată grafic, reprezentată ca „artă modernă”, fără cruci.

Citește și:  Beneficiarii de pensii speciale sunt cu 178 mai mulți anul acesta decât în 2020

 

„Catedrala din Timişoara nu este doar un edificiu religios, simbolistica ei este multiplă, fiind o ctitorie a Regelui Mihai al României, dar şi unul dintre simbolurile Libertăţii câştigate în ’89”, subliniază Marilen Pirtea.

 

Şi deputatul PNL Ben Oni Ardelean i s-a adresat ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, printr-o postare pe Facebook.

 

„Este imorală întreaga campanie de denigrare a creştinismului pe care o duceţi alături de colegii dumneavoastră speriaţi de Biblie (a se vedea zecile de ceremonii de depunere a jurământului, odată cu preluarea mandatelor de aleşi locali sau parlamentari). Catedrala Mitropolitană din Timişoara este simbolul sacru al acestui oraş. Vă rog să terminaţi, odată pentru totdeauna, orice fel de încercare disperată de eliminare a însemnelor, obiceiurilor sau a cuvintelor creştine! Ceea ce faceţi este o formă gravă de fundamentalism, respectiv fundamentalism secularist. Iar orice urmă a acestui curent este extrem de nocivă pentru o societate. După 30 de ani, nu credeam că vom reîncepe lupta pentru apărarea valorilor noastre creştine. Vă avertizăm! Putem negocia multe, dar niciodată credinţa în Dumnezeu”, a afirmat Ben-Oni Ardelean.

 

sursa: Agerpres


UPDATE: Ministerul Sănătății a schimbat poza în care Catedrala Mitropolitană apărea fără crucile de pe turle, dar nu a răspuns public reacțiilor apărute în mediul virtual.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*