Nicoleta C. September 9, 2020

 

Consiliul Știintific pentru COVID-19 din Franța s-a pronunțat în favoarea scurtării perioadei de carantină de la 14 zile la 7 zile, a anunțat marți ministrul francez al sănătății, Olivier Veran, care a precizat că o decizie în acest sens a Executivului de la Paris va fi anunțată vineri, relatează EFE.

 

Organismul de consultare înființat pentru combaterea pandemiei declanșate de coronavirus s-a pronunțat în favoarea ideii că „perioada de izolare, într-un anumit număr de situații, să fie redusă de la 14 la 7 zile”, a informat postul de radio France Inter.

Olivier Veran a precizat că decizia nu dă prioritate chestiunilor economice, ci ține cont de faptul că „toți suntem contagioși în primele cinci zile după simptome sau dupa testul pozitiv, iar apoi contagiozitatea scade în mod semnificativ”.

Ministrul francez a admis că o parte importantă a compatriotilor lui nu respectă în prezent perioada de carantină și s-a arătat încrezător că o scurtare a perioadei de izolare ar putea duce la îndeplinirea obiectivelor avute în vedere prin această măsură.

Olivier Veran a subliniat că, potrivit experților, după cinci zile de la contractarea bolii, mai puțin de 5 % dintre persoanele afectate sunt „potențial contagioase” și într-o formă „foarte scăzută”.

Executivul francez va lua o decizie în acest sens vineri, 11 septembrie, în cadrul unui Consiliu pentru apărare și securitate axat pe situația epidemiologică.

 

Franța a înregistrat marți 6.544 noi cazuri de COVID-19.

Citește și:  Accident rutier violent pe bulevardul Constantin Brâncoveanu din Timișoara, o persoană transportată la spital FOTO

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*