Redacție June 18, 2021

 

 

Polisportivul Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani, va efectua duminică în Lacul Bicaz un nou antrenament de anduranţă, pe durata a 10 ore. Acesta se pregătește pentru a stabili un nou record mondial la înot de anduranță în ape deschise.

 

După ce în urmă cu două săptămâni a înotat în Bega, la Timișoara, timp de 12 ore continuu, fără să se atingă deloc de barca însoțitoare sau de mal, Avram Iancu își continuă antrenamentul în apele reci ale Bicazului de data aceasta.

 

„La ora 8:00 dimineaţa mă voi arunca în apele reci ale Bicazului (17-18-19 grade Celsius) şi voi străbate cei 23 de kilometri ai celebrului lac românesc, în aproximativ 10 ore, din direcţia Piatra Teiului-Baraj. Înotul se va desfăşura după toate regulile de marathon swim şi va fi recunoscut de către toate marile asociaţii de profil din lume: Marathon Swimmers Federation, World Open Water Swimming Association”, a anunţat sportivul pe pagina sa de Facebook.

 

Pe parcursul antrenamentului va fi însoţit de mai multe echipe de suport, pe lac şi pe uscat.

 

Iancu şi-a propus ca la jumătatea lunii iulie să stabilească un nou record mondial la înot de anduranţă, el urmând  înoate în lacul Balaton din Ungaria fără oprire, de trei zile şi trei nopţi.

 

Avram Iancu este bibliotecarul din Petroșani care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a traversat înot, fără costum de protecție, Canalul Mânecii, Dunărea (de la izvoare până la vărsare) și Marea Neagră (de la Sulina la Istambul).

 

 

Citește și:  Lucrări de reparații și întreținere a străzilor, desfășurate azi, 7 septembrie 2021

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*