Redacție June 19, 2021

 

 

Românii vor putea în premieră să se înscrie și să completeze singuri datele la recensământul populației care se va desfășura anul viitor. Recensământul se va face începând cu luna februarie și până la sfârșitul lunii iulie, iar procedura se va desfășura doar online, pe o platformă special dezvoltată de Institutul Național de Statistică.

 

Tot în premieră, la recensământul de anul viitor nu se vor mai folosi clasicele chestionare pe hârtie, recenzorii vor folosi tablete pentru completarea datelor solicitate românilor.

 

„Într-o primă etapă vom folosi surse administrative pentru culegerea unor date pentru variabilele din cadrul recensământului. În etapa a doua vom avea o culegere a datelor în sistem online, în sensul că fiecare cetățean va putea să își încarce propriile date, cu respectarea confidențialității, în platforma pe care noi o punem la dispoziție, iar în etapa a treia pentru cei care nu au introdus aceste date din diverse motive vor fi vizitați acasă și vor răspunde la întrebările din chestionarele statistice, dar încărcarea se va realiza tot în sistemul electronic”, a declarat președintele INS, Tudorel Andrei, pentru Radio România Actualități.

 

Recensământul populației ar fi trebuit să aibă loc anul acesta, în același timp cu cel agricol, dar a fost amânat din cauza pandemiei.

 

 

Citește și:  Sectoarele de munte de pe Transfăgărăşan şi Transalpina se închid circulaţiei începând din 20 octombrie

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*