Redacție February 18, 2019

BEGA! 2019

BEGA! este un program principal Timișoara 2021 creat de PLAI împreună cu comunitatea creativă a orașului Timișoara, cu scopul de a activa malurile râului Bega și de a atrage locuitorii orașului spre acestea implicându-i în activități artistice coordonate de organizații locale și parteneri cu expertiză internațională.

În 2019, programul BEGA! va include 2 proiecte, unul de tip pop-up în martie și o serie de instalații interactive în octombrie.

Primul, “The Lightning Project” va avea loc în perioada 18-22.03.2019 în mai multe cartiere dens populate ale orașului. În stil pop-up, conținutul nu va fi comunicat de organizatori, lăsând acest aspect în mâinile publicului prezent la fața locului. Cartierele în care vor avea loc spectacolele vor fi anunțate cu 10 ore înainte de desfășurarea evenimentelor fără a se specifica locul exact.

Ca și în cazul Lumen, spectacolul este o co-producție între artiști locali și străini.

Proiectul din octombrie va fi comunicat în a 2-a jumătate a anului.

___

În 2018, BEGA! prezintă Lumen a arătat că o zonă uitată a orașului poate reveni la viață reușind să activeze zona fostului port al Timișoarei, prin crearea unei producții personalizate bazate pe povești personale ale locuitorilor orașului despre acesta. La spectacol au participat peste 20000 de persoane.


BEGA! este Hotspot Cultural BRD susținut de Continental și Ness.

Centrul Cultural PLAI este PARTENER OFICIAL TIMIȘOARA 2021.

Citește și:  Duminică începe FEST- FDR 2019. Spectacolul SUNT O BABĂ COMUNISTĂ, produs de TNTm, e premiera festivalului

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*