Anton Kovacs November 11, 2019

 

În această dimineață mama, care are 82 de ani, mi-a spus:
– Cum credea Barna că o să câștige dacă nu-l cunoaște nici dracu, de ce nu și-a făcut o campanie ca lumea?

Avea dreptate.

O femeie de 82 de ani, care nu are cine știe ce multă școală, a perceput realitatea mai bine decât toți specialiștii și analiștii din USR.
Barna își închipuia că oamenii îl vor vota pentru că cei de la USR i-au făcut campanie pe Facebook. Nimeni nu și-a dat seama că staff-ul îi face campanie în rândul celor care sunt deja convinși să îl voteze.

Dar să vedem partea plină a paharului, observ că, în sfârșit, în contextul eșecului USR, timioșorenii se întreabă ce este de făcut la alegerile locale care se apropie mai rapid decât credem.

Hai să spunem lucrurilor pe nume, chiar dacă unii se vor supăra:
În acest moment există doi contracandidați pentru Nicolae Robu,  Alex Dascălu și Dominic Samuel Fritz.
Să-i analizăm pe rând, în ordinea în care și-au anunțat candidatura:

 

  • Alex Dascălu

A pornit binișor, chiar dacă a pornit cu handicapul fostului PSD-ist.
S-a plimbat prin cartierele orașului, a cunoscut oameni, a câștigat câțiva simpatizanți…

După aceea, nu știu ce s-a întâmplat. dar a fost înconjurat de o gașcă de admiratoare ușor isterice care i-au deturnat drumul, iar lui i-a plăcut chestia asta.
Poate mai există și în spate niște oameni ascunși care trag niște sfori.

În acest moment în loc să se ocupe de viitorul orașului Alex Dascălu caută să-i îndepărteze cu orice preț pe eventualii săi simpatizanți din tabăra democratică, vorbesc de cei care nu simpatizează cu PSD & Comp.
Cel puțin asta reiese din postările sale de pe Facebook.
În rest, a începuut să se ocupe de generalități, “să facem să fie bine ca să nu fie rău, dezvoltare sustenabilă”, chestii din astea, nimic concret.

În condițiile astea, în care el consideră că USR-ul este adversarul său principal, ci nu Robu probabil că nu va avea nicio șansă, îl vor alege doamnele cărora le plac bărbații îngrijiți și cărora le-a plăcut pe vremea lui Ceaușescu, și cam atât .
Singura sa șansă ar fi ca începând de astăzi să înceapă din nou să facă o campanie pozitivă, în care să ofere soluții concrete pentru oraș și să le dreseze pe tutele alea ca să-l susțină în acest sens, sau, pur și simplu, să scape de ele, că oricum nu îi fac niciun serviciu.

 

  •  Dominic Samuel Fritz
Citește și:  20 decembrie 1989 - Renașterea

A pornit cu un avantaj extraordinar, neamț, cu un CV în spate, propus de USR.
Față de Dascălu era și favorizat de presa care își găsise un personaj exotic despre care să scrie.

Din păcate, a rămas cu atât, mai mult, de la începutul candidaturii a mai pierdut ceva simpatizanți.
Și i-a pierdut exact din motivul pentru care a pierdut și Barna, pentru că nu a făcut nimic.

Oamenii ăștia, atât Barna cât și Fritz, și am impresia că și ceilalți din USR (nu și Plus), se comportă exact ca niște angajați la o corporație: dacă le spui să mute un creion din punctul A în punctul B, îl vor muta cu deosebit talent, pentru că au făcut un training de 3 luni pentru a muta creioane.
Dacă nu vor ști să mute creionul, vor mai face un training de două săptămâni pentru a învăța să mute creioane.
Dar, dacă nu le spui ce să facă, nu vor face nimic, vor îngheța ca niște roboței rămași fără baterie.

Și ei repetă greșelile pe care le-au făcut și alții încercând să facă campanie “profesionistă, la fel ca în occident”.
Fraților, aici nu sunteți în occident!
Cât de alături de realitate trebuie să fii pentru a le propune unor timișoreni, majoritatea de primă generație, să invite pe cineva acasă la ei de Ziua Națională!
Chestiile astea merg în America, în locurile unde sunt WASP, nu la noi unde 75% din oameni își pozează încă mâncarea de pe masă să vadă ceilalți că s-au realizat, au ce să mănânce.

La noi P-ul din WASP este deja luat de alții, nu există nicio șansă să faci acea armată de vreo 10.000 de oameni extrem de disciplinați să te voteze, ăia votează exact așa cum au primit ordin în dimineață votului.

O altă problemă a lui Fritz sunt unii din cei care se învârt în jurul său, nu toți, unii.
Tupeiști, aroganți și proști, gândesc după șabloane “rușii sunt răi, americanii sunt buni”, sau “în comunism totul a fost rău, în capitalism totul este bun”, sau “eu sunt deștept pentru că sunt IT-ist, ceilalți care sunt strungari, tâmplari, sau nu au o facultate și două masterate sunt proști.
Și îl sfătuiesc pe Fritz conform inteligenței lor, hai să mergem în Zona Soarelui la ora 17, când se cam întunecă, să fim siguri că nu ne vede nimeni.

Un oltean îl va conduce pe un neamț într-un cartier de moldoveni să facă campanie electorală pe întuneric…

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*