Redacție April 14, 2019

Asociația Culturală Arte-Factum și regizorul Kocsàrdi Levente readuc pe scenă un spectacol inspirat de câteva dintre cele mai seducătoare povești ale scriitorului Gabriel García Márquez: ”Erendira&bună-sa/remix” .

Incredibila și trista poveste a candidei Erendira și a bunicii sale fără suflet, Toamna patriarhului și Un domn foarte bătrân, cu niște aripi uriașe, scrierile lui Márquez care ne-au inspirat, sunt doar pre-texte care le dau actorilor și personajelor lor prilejul să treacă linia subțire, continuu fluidă, dintre teatru și realitate. Spectacolul pune în discuție condiția actorului tânăr și puterea lui de a discerne între ficțiune și adevăr, între realitate și ”trăirism”, cât de pregătiți sunt tinerii actori pentru acest joc cu focul și pentru pericolele lui, uneori înspăimântător de concrete. O altă temă supusă analizei a fost modul în care visul pătrunde în teatru și îi modifică alchimia profundă, cum acționează el asupra resorturilor intime ale teatralității.
Totodată, se încearcă în acest spectacol să se vorbească asumat și responsabil despre cele mai monstruoase forme de abuz.

Distribuție: Patricia Gavril, Antonovici Oana Elena, Marin Lupanciuc, Patcau Andi, Dragoș Lupău Alin Radu / Surmei Claudiu.
Regie, sound design, mișcare scenică: Kocsàrdi Levente,
Scenografie: Arhitect Mihai Donici
Video.artist: Olimpiu Vuia
Dramaturgie Mona Donici
Fotografii oficiale&filmări live: Popa Bujor
Afiș creat de @Ugron Lajos
Spectacolul se desfășoară în limba română.
REZERVĂRI DE LOCURI: 0752 111807 sau cu mesaj pe pagina evenimentului Erendira&bună-sa/remix, 5, directed by Kocsardi Levente.

 


Aflați Cine suntem și susțineți Info Timișoara!

Citește și:  Teatrul Național din Timișoara propune și susține ca ziua de 5 septembrie să fie declarată zi de doliu național

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*