Nicoleta C. June 12, 2020

 

Din 15 iunie se redeschid creșele și grădinițele, inclusiv cele de stat. Tot de atunci vor fi mai puține restricții pentru cei care vin din străinătate.

 

Guvernul a anunțat măsurile de relaxare care se vor aplica din 15 iunie. De săptămâna viitoare, părinții își vor putea duce copiii la creșe și grădinițe, iar mall-urile se vor redeschide. Restricții mai puține vor fi și pentru cei care se întorc din vacanțele din străinătate. Nu vor mai fi obligați să stea în carantină sau izolare dacă țările pe care le-au vizitat nu au mai mult de 5 cazuri noi de îmbolnăvire la un milion de locuitori.

 

Din 15 iunie avioanele vor zbura din nou spre și dinspre țări în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus este mic.

Tot de săptămâna viitoare ar trebui să se deschidă grădinițele și creșele de stat, alături de cele private. Deocamdată, nu au fost anunțate norme concrete pentru siguranță copiilor în aceste unități.

Se vor putea relua cumpărăturile din mall-uri, însă restaurantele și cafenelele din interiorul acestora rămân închise. La fel și locurile de joacă și cinematografele.

Ceva mai norocoși sunt pasionații de activități sportive ori recreative. La evenimentele private organizate în aer liber vor putea participa maximum 50 de persoane. Iar la cele din spații închise, cel mult 20.

 

sursa stiriletvr

Citește și:  Virgil Musta: Alegătorii pot merge la vot cu încredere, respectând regulile antipandemice

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*