Redacție August 24, 2021

 

 

Astăzi, 24 august, s-a semnat contractul prin care se face achiziţia a 44 autobuze electrice, cu lungimea de aproximativ 18 m, achiziţia a 15 staţii de încărcare rapidă şi a 44 staţii de încărcare lentă, cu prețul de peste 27 milioane euro.

 

Programul de achiziţie a mijloacelor de transport public electrice este co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Termenul limită pentru finalizarea implementării proiectului este 1 ianuarie 2023.

Ofertantul câştigător este Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.S., produsul ofertat fiind autobuz electric articulat KRS 18 EV (Turcia), iar valoarea contractului pentru Timișoara este de 136.400.145 lei (fără TVA).

 

Autobuzele electrice vor avea o capacitate de cel puţin 130 de persoane, din care cel puţin 44 pe scaune. Vor avea podea integral coborâtă şi facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. Vor rezista la temperaturi cuprinse între -25 şi +45 de grade Celsius, la ploaie, praf, ceaţă, noroi, zăpadă, chiciură, gheaţă, apă cu sare, produse petroliere, materiale şi soluţii antiderapant.

Vor avea scaune din material armat cu fibră de sticlă sau mase plastice cu tratament antistatic, cu proprietăți antigraffiti, antivandalism, vopsea înglobată, cu tapiţerie rezistentă la uzură şi murdărie, uşor lavabilă. Vor fi prevăzute cu sistem de supraveghere video la interior şi la exterior, cu cel puţin opt camere digitale color, cu înregistrare audio. Vor avea o durată de funcţionare de minimum 15 ani, din care opt fără reparaţie generală.

 

Citește și:  Noul Mers al Trenurilor 2021-2022 va intra în vigoare duminică

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*