Astăzi vom avea ceață dimineața, dar mai târziu va fi soare, Temperatura maximă va ajunge la 15°C. Vânturi ușoare și variabile.
Aerul este mult mai poluat decât de obicei.
E-Distribuție anuntă că între orele 9-17 se va întrerupe furnizarea energiei electrice pe străzile Timisoara, str. Ardealului (p), Ion Slavici (p), Nicolae Filimon (p), Valiug (p), Eugen Cuteanu (p), Mircea Hoini (p).
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9128/Euro, 4.9350/USD, 4.9587/CHF și 5.6901/GBP.
Știrea zilei este că Elon Musk vine în România.
La televiziuni prezentatorii care ne comunică această știre au lacrimi de emoție în ochi, reporterii de pe teren abia mai pot să respire de emoție, în sfârșit a ajuns soarele și pe ulița noastră.
Listele invitaților nu sunt făcute publice, dar presa ne anunță, cu îndreptățită mândrie, că sunt și niște români invitați la acea petrecere. La început unul, după aceea au mai apărut și alții, până acum am numărat vreo 5. Ce nu știți este că și noi, Viorel Vașadi și cu mine am fost invitați acolo. Bineînțeles că nu ne veți găsi pe nici o listă pentru că, așa cum a spus unul dintre organizatori, listele sunt și vor rămâne secrete. La început am vrut să mergem, dar când s-a făcut publică informația că acolo au fost angajate și niște majorete am preferat să stăm acasă.
Oricum, dacă chiar vreți să vă băgați în seama, nu uitați că oricine poate afirma că a fost acolo și nimeni nu va putea demonstra că nu este așa.
Sorin Constantinescu, fost consilier în Guvernul României pentru jocurile de noroc și cu multe afaceri în domeniu, a transmis duminică, 30 octombrie, pe rețelele sociale, că oferă recompensă pentru o poză care să demonstreze că Elon Musk este cu adevărat în România.
Cu toate că va trece neobservată această știre este foarte interesantă.
10000 de euro înseamnă bani mulți, la suma asta imposibil să nu se găsească cineva, vreun localnic, vreo majoretă, cineva cu o dronă, care să facă o poză, că doar nu o să se apuce bodyguarzii lui Musk să tragă după drone în Brașov.
Iar dacă nu apare poza, înseamnă că probabil am asistat la o nouă farsă.
Elon Musk sugerează că soțul lui Nancy Pelosi a fost beat și cu un prostituat gay
Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, s-a făcut duminică ecoul unui zvon nefondat despre agresiunea asupra soţului preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, stârnind critici în mass-media, mai ales
Lula da Silva a devenit preşedintele Braziliei pentru a treia oară
Preşedintele de extremă-dreapta Jair Bolsonaro şi social-democratul Luiz Inácio Lula da Silva au fost foarte apropiaţi la scor după scrutinul prezidenţial din Brazilia. 99% din voturi au fost numărate.
Mahala în Mehala! ”Bomba” dintr-un cartier istoric al Timișoarei
Hai să-l criticăm pe Fritz și pentru talciok.
Pentru că nu prea sunt umblat și nu știu cum arată piețele de vechituri din Germania, primul lucru a fost să caut niște poze. Și am dat click pe prima, se pare că e de la talciokul din Frankfurt. Credeam că voi găsi, așa cum sugerează autorul articolului “suprafețe betonate, cu mese frumos aranjate, rafturi elegante, iluminat inteligent și alte facilități specifice unei lumi civilizate”. Nici pomeneală, uitați-vă și voi la cele două poze, prima de la noi, din Mehala, a doua de la ei, din Germania civilizată și evoluată, nu prea veți vedea mari deosebiri.
Dar, fiindcă tot mi s-a dat o minge la fileu, hai să vă spun cum se vede de la mine comerțul ăla civilizat și german, implementat la noi:
“De aia a ajuns lumea unde a ajuns, pentru că s-au apucat nemții să facă comerț și evreii războaie”. Un om bătrân pe care l-am cunoscut cândva.
Merg ieri, pe la prânz, la Kaufland, firmă germană cu pretenții, probabil ca să fii șef acolo trebuie neapărat să fi terminat liceul la Lenau și să ai și un premiu Nobel, la magazinul ăla din Circumvalațiunii.
Cumpăr ce aveam de cumpărat, dar când să ies văd o coadă imensă la „casele” unde clienții își scanează și plătesc singuri marfa cumpărată.
Ajung și eu la rând văd motivul:
După ce ți-ai scanat mărfurile și le-ai pus pe cântar, pe jucăria aceea apar un mesaj: „Așteptați până când un angajat validează plata”.
Abia după ce femeia aia care aleargă săraca de la un automat la altul vine și își scanează legitimația, sau ce o fi aia, ceva, poți să și plătești.
Logic, nu-i așa?
Probabil s-au gândit că românii sunt cu toții hoți și de aceea e bine să-și arunce și un angajat ochii peste cumpărături.
Francezii de la Auchan nu gândesc așa, acolo scanezi, plătești și pleci fără validări și fără angajați.
Afară, unde e chioșcul acela de unde se pot cumpăra pui prăjiți este coadă, ca în fiecare duminică.
Cineva întreabă cât mai este până sunt puii gata. Cam jumătate de oră, răspunde vânzătorul… Dar nu mai prindeți, toți cei de la coadă așteaptă pui.
Erau acolo cel puțin 30-40 de oameni care așteptau, dar puii de pe rotisor erau numai vreo 10-15.
Nimeni nu s-a gândit că dacă în fiecare duminică zeci de oameni vin să cumpere pui prăjiți, cam la aceeași oră, pe la prânz, eu am văzut asta trei duminici la rând, să pună acolo doi vânzători. Sau să facă cumva ca puii ăia să fie mai mulți. Sau să se prăjească mai repede.
Altcineva vrea să cumpere mici și cartofi prăjiți.
Vânzătorul pune cartofii și micii într-o cutie de carton și, fleoșc, aruncă niște muștar peste toată grămada.
– Nu se poate pune muștarul separat? întreabă clientul.
– Nu ne permite conducerea, răspunde vânătorul.
Nu s-a gândit nici unul din inteligenții ăștia germani care nu ratează nici o ocazie de a-și arăta superioritatea, iar unii nu ratează nici o ocazie de a-i pupa în cur, că poate cineva vrea mai mult muștar, altul mai puțin și în nici un caz nu există cineva căruia să-i placă cartofii prăjiți năclăiți cu muștar.
Pe de altă parte, caut să-i înțeleg și pe ei, probabil că s-au gândit că un pliculeț cu muștar, din ăla preambalat, ar fi dus la poluarea nepermisă a mediului.
Și ar fi scăzut și profitul acționarilor. Câțiva bănuți la fiecare client nu e mult, dar se adună, la câteva sute de clienți zilnic asta ar însemna o cheltuială în plus de câțiva lei/zi.
Norocul ăstora este că nu mai trăiește Hitler, că i-ar fi împușcat pe toți.
Și findcă tot vorbeam despre comerțul german mult lăudat de cei care vor neapărat să-l critice pe primar, mi-am adus aminte de o întâmplare povestită de prietenul meu din Germania, se întâmpla la Düsseldorf, orașul regilor:
Merge omul să-și cumpere niște stofă, 1,20 metri, pentru niște pantaloni.
– Nu putem să vă servim, răspunde vânzătorul. Nu avem curent și dispozitivul de măsurat și tăiat stofa nu merge fără electricitate.
Dietmar se uită la ăia, nu-i venea să creadă ce aude.
– Păi în România, țara de unde am venit în urmă cu 40 de ani, aveau ăia niște semne făcute cu creionul pe tejghea, câte un semn la fiecare 10 cm și unul mai mare la un metru. Puneau vânzătorii stofa lângă tejghea, o măsurau și după aceea tăiau cu foarfeca.
– Wow, sau cum spun vânzătorii acolo când se miră ca proștii, și cum spuneți, aveau semne făcute pe marginea tejghelei? Unde mai exact, vreți ne arătați?
Și tăiau cu foarfeca? Era o foarfecă automatizată sau o foarfecă normală, din aceea care se ține în mână?
Și nu în ultimul rând, așa cum este corect scris în articol, piața de vechituri se numește “Ocskó”, de la Ocskó Tereza, și nu “ocska” cum încercau unii să mă convingă în urmă cu câțiva ani când am scris un text despre acest subiect.
Protecția Consumatorilor a primit recent instrumentul prin care poate amenda dublul standard al produselor, după ce Guvernul a transpus în legislația națională o Directivă Europeană care interzice, între altele,
Metodă ingenioasă prin care compania de apă din Timișoara vrea să reducă din cheltuieli. Construiește un generator electric prin care tot nămolul produs la stația de epurare poate produce anual peste 2,4…
Trotuarele ondulate din Sibiu: „Toți skaterii vor căuta strada asta, obiectiv turistic devine”
O stradă din Sibiu a devenit subiect de scandal, din cauza modului defectuos în care o firmă a asfaltat trotuarele. Acestea aveau pante și diferențe de nivel extrem de pronunțate.
De data asta i-am luat pe sibieni, mergeți pe strada Lidia și veți găsi acolo trotuare șî piste de biciclete și mai interesante. Ba chiar, pe unele porțiuni nu veți mai găsi de loc trotuare, că baștanii de acolo au mai ciupit câte o jumătate de metru sau chiar un metru de spațiu public și nu a mai fost loc de trotuar, veți găsi doar piste de biciclete ondulate. Sunt curios cui i se va imputa acel proiect idiot și acea lucrare mizerabilă.
Germania nu vrea împrumuturi comune în UE pentru a face față crizei din energie
Ministrul german al Finanţelor, Christian Lindner, a respins ideea unor noi împrumuturi comune la nivelul Uniunii Europene, ca o modalitate pentru a răspunde la criza energetică prin care trece blocul comunitar,
Situatia este inexplicabila la DNA Timisoara, care pare ca il tine in brate pe Roman Florin, arhitectul sef din comuna Giroc. Desi a fost acuzat oficial de luare de mita in cuantum de 50.000 euro si abuz in…
O posibilă explicație pentru demisia premierului Liz Truss
În scurt timp, armata rusă se va autosabota. Soldații se vor împușca între ei, nemulțumiți de rația zilnică de conserve și de faptul că pe front nu există Netflix. Cel puțin asta vor să ne facă să credem mass-media
Fiica lui Mircea Geoană, Ana Geoană, care este Health Coach & Integrative Nutritionist în Los Angeles, SUA, a fost invitata emisiunii „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova”. Ea a povestit cum a început o…
Draga de ea. Ați văzut ce simplu e să reușiți în viață cu toată tehologia asta care ne este pusă la dispoziție?
Ajunge să vă faceți un cont pe Instagram sau altundeva și banii încep să curgă.
Ce nu am înțeles este cum de banii ăștia curg numai spre cei care au un tată din ăsta bazat, fie fost ministru și șef de partid, fie șef de sindicat, fie un socru fost securist. Că eu tot scriu despre tot felul de chestii de vreo 30 de ani și cu tot ce m-am ales a fost că au spus unii la televizor că sunt jurnalist, că mă recunosc taximetriștii după nume și vreo două ciocolate pe care le-a primit Viorel Vașadi de Crăciunul trecut de la niște politicieni și mi le-a dat mie.
Un experiment românesc periculos lovește România
În opinia mea, nebunia bate la ușa României și o poate lovi grav, profitând de moleșeala totalei indiferențe cu care am ajuns să privim – și chiar să ne distrăm – la modul în care politicienii…