Vremea de astăzi va fi foarte asemănătoare cu cea de ieri Temperatura maximă va ajunge la 4°C.
Calitatea aerului este destul de proastă, mai scăzută decât media anuală
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9176/Euro, 4.6333/USD, 4.9751/CHF și 5.6544/GBP.
E-Distribuție anunță că astăzi, între orele 9-17, se întrerupe furnizarea energiei electrice pe străzile Valcea, Constanta (p), Diana (p), Cluj (p), Bd. Eroilor de la Tisa (p).
AQUATIM anuntă că astăzi, între orele 8-18, se oprește apa pe străzile Martir Sebastian Iordan, Aurel Popovici, Popa Șapcă, Constantin Brâncuși, Zurobara.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Farmaciştii cer reglementarea legislaţiei privind suplimentele alimentare
Asociaţia Farmaciilor Independente Ethica a transmis către autorităţile din domeniul sănătăţii, Ministerului Sănătăţii şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, o adresă prin care…
În sfârșit.
Să sperăm că această inițiativă va avea și finalitate, pentru că se știe că noi românii avem multe inițiative, cu finalizarea stăm mai rău.
Și exemplul ar trebui urmat și de alții, așa cum farmaciștii vor să-și facă curat în ogradă, ar trebui să facă și alte categorii profesionale, medicii să-i elimine dintre ei pe cei care din incompetență sau din lăcomie nu fac cinste acestei profesii, ar trebui să o facă și cei din justiție, și polițiștii, și membrii partidelor, toți.
Vaccinul hexavalent, care se administrează bebelușilor în primele luni de la naștere, lipsește în acest moment în majoritatea județelor țării, în timp ce vaccinul ROR lipsește în aproximativ 15 județe, atrag atenția…
Peste 250 de organizații ale societății civile, atât din România, cât și internaționale, cer ministrului Sănătății și CNAS decontarea procedurii de avort la cerere.
Ar fi multe de discutat pe marginea acestei știri și fiecare parte implicată are dreptatea ei.
Este clar că nu putem finanța avorturile așa, la grămadă, că nu facem altceva decât să transformăm spitalele în abatoare. Există și alte metode de contracepție, iar avortul trebuie să fie ultima opțiune.
Eu cred că posibilitatea de a face sau nu avort ar trebui analizată cu mare atenție pentru fiecare caz în parte.
Dacă este vorba despre o sarcină rezultată în urma unui viol, sau dacă aceasta pune în primejdie viața mamei, sau dacă prin analizele efectuate reiese că s-ar putea naște un copil cu sechele, iar viitoarea mamă dorește să scape de acea sarcină, da, se admite avortul și acesta ar trebui finanțat de stat.
Dacă însă aceste condiții nu există, femeia ar trebui să poată alege dacă avortează sau nu, în fond nu suntem o teocrație în care biserica decide ce e bine și ce e rău. Dar în acest caz statul nu ar trebui să finanțeze așa ceva.
Și mai e și problema medicilor, aceștia trebuie să fie călăuziți de știință, nu de convingerile religioase.
Medicii care au convingeri religioase care îi împiedică să-și facă meseria așa cum trebuie ar trebui eliminați din acea specialitate, aceștia pot să devină, de exemplu, medici de familie, sau medici pentru bolnavii care necesită tratamente paleative. Sau să își schimbe ocupația, să devină strungari sau altceva.
Legea plafonării prețului la energia electrică aduce confuzie în legătură cu un articol. Conform acestuia, spune expertul Dumitru Chisăliță, românii ar trebui să plătească retroactiv pentru anul 2022, o sumă…
Ambasador și avocatul diavolilor de la Cluj
Românașul nostru rătăcitor, Zuckerman, pe care Trump l-a pus ambasador în România, s-a lipit la proiectul imobiliar al Elenei Udrea de la Cluj. De fapt, la proiectul pe care, Udrea fiind la pușcărie, un grup…
Elevii și copiii de grădiniță intră în vacanța de iarnă vineri, 23 decembrie, iar joi este ultima zi din modulul al doilea, potrivit structurii anului școlar 2022-2023, scrie edupedu.ro.
Aproximativ două luni și trei mii de lei, atât te costă să devii doctor în țara noastră. Lucrările de licență și desertații se vând pe internet pe câteva sute de euro, iar plata se face […]
De câteva săptămâni încoace are loc un adevărat război între instituțiile statului pentru a beneficia de serviciile artiștilor la concertele de Revelion sau pentru cele de Sărbători.
Eu tare aș vrea să văd niște sărbători de iarnă în care cei cu putere de decizie să hotărască “gata, anul ăsta facem sărbători austere, ne bucurăm fiecare în familie, pe gratis”.
Iar banii astfel economisiți să fie folosiți pentru ceva mult mai util.
De exemplu să facem undeva un campus cu locuințe pentru familiile de tineri care nu au locuințe. Sau pentru amărâții ăia care îngheață în stradă, despre care este vorba în articolul următor.
La un moment dat, în urmă cu câțiva ani, am citit o știre în care se arăta că primăria Giarmata a făcut ceva de genul ăsta, căsuțe mici, două camere, bucătărie și baie, care au fost închiriate cu o chirie foarte mică persoanelor defavorizate. O căsuță din aia a costat cam 6700 de euro.
Cu 21 de milioane s-ar putea construi nu mai puțin de 3000 de locuințe din astea. Asta înseamnă 3000 de familii de români care ar putea avea la primăvară o locuință din care nu-i dă nimeni afară și pentru care plătesc 15% din venit. Și asta numai din economia la cântări, nu mai punem tot felul de brazi și luminițe.
Iar pentru asta nu ar trebui să ne sacrificăm deloc, ajunge să stăm dracului o singură seară în casă și să ascultăm Fuego pe YouTube, în loc de a îngheța într-o piață oarecare.
Nu lasati suflete nenorocite sa piara in ger, la Timisoara! Pot fi salvate cu un simplu gest
TIMISOARA. Au fost mai putin norocosi ori soarta i-a adus in situatia de a-si face veacul pe strazile din Timisoara si din judet, dar asta nu inseamna ca trebuie uitati. Un apel de suflet este facut acum…
Revoluţie. Învinşi, învingători şi… pensii speciale
La 33 de ani de la evenimente, ce ar mai fi de spus despre revoluţia din 1989, începută în Timişoara? S-au scris sute, poate mii de tomuri pe acest subiect. Unele cărţi bazate pe documente, altele cu pretenţii de lucrări ştiinţifice, dar în fapt romane rocamboleşti, cu conspiraţii mondiale, megaspioni internaţionali etc. Juridic, nici până… The post Revoluţie. Învinşi, învingători şi… pensii speciale appeared first on deBanat.ro – spune realitatea!
Schengen: un eșec al clasei noastre politice
Ultimele zile au fost marcate de refuzul Austriei de a permite României să se alăture spațiului european de liberă circulație, al cărui regim juridic este plasat sub Acordul de la Schengen, încheiat la 14 iunie 1985, inițial între Belgia, Franța, Germania, Luxemburg și Olanda. Mai
Ce facem astăzi, 20 decembrie 2022, în Timișoara?
Marți, 20 decembrie, dacă treceți pe La Pisici Cafe, puteți să vă uitați la toate filmele Home Alone. Seara, sunteți așteptați în Piața Victoriei la un performance de videomapping pe fațada Operei Naționale Române…