Astăzi vremea va fi foarte asemnănătoare cu cea de ieri. Temperatura maximă va ajunge la 9°C.
Calitatea aerului este astăzi mult mai bună decât a fost în ultima lună..
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9418/Euro, 4.7618/USD, 5.0066/CHF și 5.6799/GBP.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Marte retrograd din Gemeni aderă la un careu tensionat cu Neptun retrograd din Peşti, semn că graba strică treaba pentru zodiile Mutabile (Gemeni, Fecioară, Săgetător, Peşti).
Vești destul de proaste pentru gemeni, adică și pentru mine, dacă martele e retrograd cu peștii și tensionat cu Neptun înseamnă că voi aștepta din nou troleibuzul 15 stând în ploaie timp de 28 de minute (din momentul în care am ajuns în stație, probabil că ceilalți călători pe care i-am găsit acolo au așteptat mai mult).
Ținând cont că întregul traseu dus-întors nu măsoară mai mult de 7 Km, probabil că aseară nu era pe traseu decât un singur troleibuz.
Păi așa vreți voi, măi edililor, să încurajați călătoria cu mijloacele de transport în comun? Ați citit articolul acela în care se povestea că în urmă cu 80 de ani timpul de așteptare la troleibuz era de 7 minute? Și dacă ați citit, nu v-a crăpat obrazul de rușine?
Am spus-o mai demult, în momentul în care au ajuns primari, consilieri locali sau șefi la STPT, acestor oameni ar trebui să li se interzică să se deplaseze altfel decât pe jos, cu transportul în comun sau cu bicicleta. Că altfel de unde să știe ei cum e să circuli cu transportul în comun?
Asta ca să nu mai pomenesc de tâmpenia aceea pornită de pe vremea lui Robu, cu traseul de troleibuz care merge pe unde nu are sârme, cred că suntem singurul oraș din lume care are troleibuze care circulă pe unde nu sunt fire pentru ele. Asta înseamnă că la un moment dat șoferul coboară din troleibuz, trage în jos troleele, merge o parte din traseu cu motorul diesel, după care ridică din nou troleele și merge mai departe pe curent. Asta când le mai ridică pe trolee, că nu întotdeauna o face. Nu se întâmplă numai cu troleibuzul 15, am văzut că și la 13 se practică chestia asta, poate or mai fi și altele.
Lovitura pentru parlament si pentru Iohannis : Comisia de la Venetia critica legile justiei
Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept – Comisia de la Venetia a Consiliului Europei – a publicat o opinie urgenta privind trei legi referitoare la sistemul judiciar din Romania: legea Consiliului
Austria nu va fi de acord cu o extindere a spațiului Schengen, a anunțat vineri, 18 noiembrie, ministrul de interne Gerhard Karner, citat de publicațiile Kurier și Der Standard.
Înalta Curte a decis! Starea de alertă prelungită ilegal! Certificatul verde, solicitat abuziv
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că starea de alertă din România a fost prelungită ilegal, iar ca atare condiționarea accesului la diverse manifestații publice în baza certificatului verde a fost tot
Majorările repetate ale salariului minim din România reprezintă mai degrabă o modalitate mascată de impozitare a întreprinderilor din mediul privat decât expresia preocupării politicienilor față de populația…
Iar restul va fi mâncat de inflație. Și întotdeauna inflația a avut rezultatul că majoritatea populației sărăcește, iar diferența merge la stat sau la cei care au venituri foarte mari.
În momentul când salariul minim va fi de 3000 de lei, ăla care face pâine va trebui să dea mai mult atât statului cât și angajatului. Și banii ăia trebuie scoși de undeva, că așa e mersul lucrurilor, dacă dai într-un loc trebuie să iei din alt loc. Așa că pâinea pe care o cumpăr eu nu va mai costa 4,50 lei ci 5 lei. Cafeaua se va scumpi și ea, la fel uleiul, apa, căldura, biletul de tramvai, toate.
În 2004, cînd am terminat de scris „Moştenitorii Securităţii”, nu-mi imaginam că structuri aidoma fostei Securităţi şi chiar originare din aceasta vor reuşi să ia in posesie România, la peste trei decenii de la…
Sărăcia energetică a milioane de români
Deși lungimea rețelelor de gaze naturale a crescut de la 10.000 km în 1990 la aproximativ 50.000 km în 2022 (conform INS), mai mult de jumătate din gospodăriile din România încă folosesc lemne de foc…
Ion Cristoiu: Diversiunea Cum a atacat Rusia NATO cu o rachetă trasă de Ucraina!
Dacă aproximativ jumătate dintre români spun că situația este mai grea decât în 1989, dar cu siguranță nimeni nu ar vrea să se întoarcă în timp cu 33 de ani, britanicilor le-au trebuit doar doi ani ca să regrete că…
Regatul Unit se află în recesiune, iar Produsul Intern Brut (PIB) urmează să scadă cu 1,4% în 2023, a anunțat joi ministrul britanic al Finanţelor Jeremy Hunt la prezentarea bugetului în Parlament.
Nu e numai Brexitul de vină. Dar așa le trebuie dacă au ascultat de unii care numai binele poporului britanic nu îl doreau. Și așa vom păți și noi (de fapt am pățit-o deja) dacă ascultăm tot de ăia.
Urme de explozibili descoperite pe gazoductele Nord Stream. Anunțul îngrijorător al Suediei
Anchetatorii au descoperit urme de explozibili în locul unde au fost avariate gazoductele Nord Stream, confirmând că a avut loc un sabotaj, a anunţat un procuror suedez vineri, citat de Reuters.
Cei mai mari jucători ai industriei tehnologice au fost preocupați de moștenirile lor de ani de zile. În anii 2010, nebunia longevității a cuprins Silicon Valley și titani din industrie precum Jeff Bezos, 58 de…
Ar fi tare interesant să se facă următorul experiment:
Să luăm niște copii din ăștia, cu cod genetic din ăla bun, de miliardar, și să-i “transplantăm” în alt loc unde situația nu mai este influențată de banii și relațiile sociale ale lui tata, la Vaslui de exemplu. Care ar fi rezultatul, ar ajunge oare și copilul ăla un miliardar sau ar fi și el la nivelul celor din jurul său?
Putem să facem același experiment și la noi, să luăm de exemplu niște copii din familii bogate și supereducați, la Loga de exemplu, și să le dăm să administreze o butică amărâtă, din aia care vinde cola și cipsuri, din nou, fără bani de la tata, fără subvenții sau alte asemenea artificii economice. Iar după un an să vedem rezultatele, butica a dispărut sau s-a transformat în supermagazin. Astea ar fi niște teste cât se poate de concludente atât în privința rolului pe care îl are genetica cât și cel pe care îl are educația în formarea urmașilor.
Sigur că e bună, de ce să nu fie bună, în fond este carne, mult mai bună decât amestecurile alea de carne de diferite calități amestecate cu tot felul de chestii vegetale și chimicale pe care le consumăm în prezent.
Vineri, 18 noiembrie, după trei ani, din fața Fântânii cu Pești au fost luate plăcile de OSB și s-a prezentat noul aspect al monumentului din centrul Timișoarei. Unul care nu a convins pe toată lumea. Fostul…
Un nou plan pentru îmbunătățirea calității aerului, la Timișoara. Anunțul primăriei
În timp ce numeroși timișoreni s-au plans în ultima vreme de mirosuri urâte care se simt în oraș, primăria a anunțat că va aproba un nou plan de calitate a aerului, document avizat de către Agenția pentru…
La Timişoara a început vânătoarea de maşini parcate neregulamentar sau pe trotuare. Acţiune în forţă a poliţiei…
M-am uitat aseară chiar în locul din poză, mașinile sunt încă parcate pe trotuar. Dar pot să înțeleg că nu se pot ridica într-o singură zi toate zecile de mii de mașini parcate pe trotuare. Poate că diseară nu va mai trebui să circul pe carosabil, uitându-mă în permanență în spate dacă nu vine cumva o mașină.
Ce facem astăzi, 19 noiembrie 2022, în Timișoara?
Sâmbătă, 19 noiembrie, continuă evenimentul „Gătim să ne amintim”, de data aceasta în Parcul Rozelor. În Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș veți putea vedea, în premieră, proiecția…