Soare din belșug astăzi. Temperatura maximă va ajunge la 16°C. Din păcate vremea asta frumoasă nu o să mai țină mult timp.
La primele ore ale dimineții calitatea aerului este destul de bună, pentru o lume în care mediocritatea a ajuns performanță. Dar nu mai e mult până pornesc mașinile.
Cine este curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
ENEL anunță că astăzi între orele 9-17 se va opri curentul pe străzile Albinelor, Constructorilor (p), Ion Ionescu de la Brad (p), N.Copernic, Frigului, Albinelor(p), Oravita(p), Lucerna(p), Pisa, Fratiei, Martir Conciatu, Pomiculturii(p), Arh I Mincu, Ion Roata(p), C Davilla(p), P-ta Athena, Iosif Velceanu, N Grivu, Molidului, Stuparilor, Foisor, Aristide Demetriade(p), Acad P Negulescu, Intr Cocosului.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.8902/Euro, 4.7644/USD, 4.9578/CHF și 5.5885/GBP.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Cea mai difuzată știre din ultimele 24 de ore este despre o infirmieră care a șterpelit niște varză de la locul de muncă.
Nimic despre medicii de la stat care își reprogramează pacienții la propriile cabinete private, făcându-i să plătească un serviciu medical care ar fi trebuit să fie gratuit, nimic despre faptul că în Timișoara s-a reușit performanța ca nici un CT din spitalele statului să nu mai funcționeze, fapt care-i face să dea din coadă de bucurie pe privații care au așa ceva, nimic despre faptul că dacă-ți faci analizele în trei locuri diferite diferă și rezultatul acestora.
Femeia cu varza e principalul vinovat pentru distrugerea sistemul de sănătate din România.
În România, se va încerca o anvelopă de 15% pentru majorarea pensiilor, a anunţat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, duminică, la Antena 3 CNN.
Eu aș fi de acord să se împartă egal la toată lumea, nu e frumos să facem discriminare.
Să spunem 200-300 la fiecare, indiferent de pensia pe care o are în prezent.
Și aș continua politica asta și în următorii ani până când aș ajunge la un raport între cea mai mică și cea mai mare pensie de, să spunem, ⅙. Că nu are nimeni 5 burți, iar pentru munca din perioada activă fiecare a fost plătit în funcție de cât a meritat.
Agenții economici pot solicita controlul ANPC
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor lansează o nouă strategie în ceea ce privește controalele din teren. De marți, 15 noiembrie, agenții economici pot solicita să fie controlați de comisarii…
Poate știrea asta o să treacă neobservată, dar să știți că este o știre importantă și pozitivă.
Cu vreo 10-15 ani în urmă am văzut undeva un documentar despre cineva care și-a făcut o firmă la Londra. După ce și-a amenajat ce era de amenajat i-a chemat pe oamenii ăia de la ANPC-ul lor, ăia au venit și s-au uitat atenți acolo, au verificat și dacă nu e un gândac ascuns pe undeva, i-au spus să-și înlocuiască blatul din lemn pentru tăiat carnea cu altul din material plastic care se poate curăța mai bine decât lemnul, i-au mai dat niște indicații și au revenit peste un timp să verifice dacă totul este OK. Am înțeles că acolo chestia asta este obligatorie. Oamenii vin, controlează, te învață cum să faci să fie bine și după un interval de timp rezonabil vin să verifice din nou. Doar dacă nu i-ai ascultat primești amendă.
Eu aș extinde chestia asta și la restul legăturilor cu statul, contribuabilul să-i poată chema pe cei de la Finanțe să-i verifice contabilitatea, dacă ceva nu este bine cei de acolo să-i arate cum să corecteze ce este de corectat. Că de aceea oamenii ăia se numesc consultanți și nu amendatori. Chiar am cunoscut un tip din ăsta la Finanțe, omul nu a venit pus să amendeze, ci a explicat cum se poate rezolva problema, a spus care sunt variantele posibile, care sunt avantajele sau dezavantajele în fiecare situație. Chiar mi-a plăcut.
Sau, în cazul nenumăratelor fonduri pe care le dă statul sau Europa, la cerere să vină un specialist de la o instituție care se ocupă de fondurile astea, să-i analizeze omului activitatea, să-l învețe cum să facă cererea pentru bani și tot ce mai este necesar. Și atunci am putea spune că statul se ocupă cu adevărat de sprijinirea economiei. Că așa cum e acum, niște consultanți privați repartizează banii statului, ceea ce întotdeauna duce la fraudă.
COMENTARIU Lelia MUNTEANU: Israelienii se consolează: măcar acum e mult mai bine decât o să fie
Sau, cum spunea Murphy, nu te necăji, mâine va fi mai rău.
O filozofie din care ar trebui să învățăm și noi, chiar și înainte de a ne cumpăra tot felul de rahaturi de care nu avem nevoie, numai pentru că e Black Friday, înainte de a ne face case pe care nu ne vom permite să le încălzim, înainte de a ne cumpăra mașini care nu vor avea niciodată rezervorul plin sau înainte de a face o ciurdă de copii, în speranța că dacă Dumnezeu ni i-a dat o să ne și ajute să-i creștem.
Fabrica Ford Craiova continuă să își trimită angajații acasă
Fabrica Ford din Craiova continuă să își trimită angajații acasă pentru mai multe zile, invocând lipsa semiconductorilor și a pieselor de schimb. Activitatea va fi întreruptă săptămâna viitoare în mai multe…
V-am tot spus, aproape zilnic, că se va întâmpla și asta. Vor urma și altele, și mai rele.
Explozie în Istanbul. Cel puţin 11 persoane au fost rănite: şase morţi, zeci de răniţi
O explozie produsă duminică pe popularul bulevard pietonal Istiklal din Istanbul a provocat rănirea a zeci de persoane şi uciderea a cel puţin şase.
Ideea că aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen s-ar putea realiza până la finalul acestui an pare că nu mai stă în picioare.
Germania ar trebui să ia în considerare creșterea taxelor pentru cei mai bogați pentru a-și finanța planul de 200 de miliarde de euro menit să atenueze impactului creșterii prețurilor la gaze și electricitate…
Trei ambasadori în România, cei din Franța, Germania și Bulgaria, au participat, împreună, la ceremonia de comemorare a militarilor francezi, germani și bulgari căzuți pe teritoriul României. Ceremonia a…
Ai noștri participă la astfel de ceremonii numai prin intermediari.
De exemplu când îl trimit în misiune pe câte unul la un cimitir din ăsta internațional să lege tricoloare pe cruci, pentru a provoca un scandal, scandal care îl face cunoscut și în final ajunge în Parlament unde nu va face nimic dar va distrage atenția de la lucrurile cu adevărat importante.
Doi vloggeri din Alba Iulia, George și Claire, soț și soție, el român, iar ea din Olanda, au povestit într-o filmare experiența nefericită pe care au avut-o când au sunat la 112.
Adepții teoriei conspirației online au descoperit filmări din 1937 despre care cred că oferă dovada că există călătoria în timp. „Detectivii de internet” susțin că o femeie, care este îmbrăcată diferit față de…
Nu știu dacă nu a mai fost o știre din aceasta nu de mult, probabil știrile astea se repetă ca și “testele de inteligență”, niște operațiuni aritmetice cu paranteze pe care le vedem zilnic în ziare, sau cu pozele în care dacă găsești iepurele ești mai inteligent decât Sheldon Cooper.
În perioada copilăriei mele “teste” din acestea erau pe ultima pagină din “Luminița”, o revistă destinată copiilor din clasele I-a și a II-a.
Oricum, să știți că nu există călători în timp, am citit despre femeia asta din articol și se pare că are la ureche, probabil, un aparat auditiv, se producea deja așa ceva în anii 20-30. Privit de departe și dintr-un anumit unghi ar putea fi confundat cu un telefon mobil.
Mult mai spectaculos este “călătorul în timp” de pe fotografia care ilustrează acest text, tipul cu ochelari de soare.
O mulțime de oameni l-au studiat și, din nou au fost dezamăgiți, tot ce purta omul ăla se găsea de cumpărat în magazinele din acea perioadă.
Aproape 34 de milioane de lei pentru reabilitare termică
Primăria Timișoara reabilitează energetic 972 de apartamente. Proiectele pe fonduri europene valorează aproape 34 de milioane de lei. Primăria Municipiului Timișoara a demarat în decursul ultimului an mai multe proiecte de investiții care vizează eficientizarea energetică a unor blocuri. Acestea sunt finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. „Multe asociații de locatari din Timișoara au avut de ani buni contracte pentru reabilitare energetică a blocurilor lor, dar au așteptat…
Institutul Oncologic Timișoara se încadrează la finanțare din PNRR. Luna aceasta se depune proiectul
Cu un preț (re)estimat la aproximativ 200 de milioane de euro plus TVA, Institutul Oncologic care ar urma să se ridice la Timișoara este perfect compatibil cu obținerea unei finanțări pe PNRR.
O veste foarte bună.
Dar despre termopanele alea dispărute de 20 de ani tot nu spune nimeni nimic, Aproape că îmi vine să cred că cei din presă au primit ceva ca să pună batista pe țambal în această privință.
Teatrul Național din Timișoara are un nou website. Ce noutăți aduce
Teatrul național timișorean lansează în mediul online noul său website – www.tntm.ro, un instrument de comunicare realizat în colaborare cu departamentul de sociologie al Universității deVest, care oferă…
Ce facem astăzi, 14 noiembrie 2022, în Timișoara?
Luni, 14 noiembrie, unul dintre evenimentele la care puteți participa este spectacolul de dans „M de la Murphy”, la Opera Națională din Timișoara…