Astăzi vom avea cer noros, este posibil să mai și fie câte o ploicică. Temperatura maximă va ajunge la 6°C.
Calitatea aerului este puțin mai bună decât ieri, dar rămâne foarte scăzută
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9413/Euro, 4.5588/USD, 4.9145/CHF și 5.5749/GBP.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Statele Unite vor atinge joia viitoare limita de îndatorare autorizată de Congres, a avertizat vineri secretara Trezoreriei, Janet Yellen, care a cerut Camerei Reprezentanţilor să majoreze plafonul de împrumuturi pentru evitarea unor „măsuri extraordinare” precum umblarea la fondurile de pensii.
Premierul maghiar a declarat vineri, la postul public de radio, că politica de sancţiuni aplicată Rusiei este greșită și crede că „cineva de la Bruxelles ar trebui să spună în sfârşit: “oameni buni, am dat-o în bară”, să ne oprim, pentru că vom ajunge foarte rău”, potrivit Hiradu.hu.
Sunt sigur că cei de la Bruxelles știu deja că au dat-o în bară.
De fapt este o evidență.
Fișa postului pentru acești oameni este să să ne asigure o bunăstare sustenabilă. Nu belșug dar trendul ar trebui să fie crescător, și asta datorită evoluției științifice și tehnologice.
Ca să înțelegeți mai bine, de exemplu dacă faci mașini, pe măsură ce tehnologia evoluează, pe măsură ce oamenii sunt înlocuiți cu roboți care sunt mai preciși și mai productivi și mai ieftini decât manopera oamenilor, sau te informatizezi și nu mai cheltui bani cu contabilii, și așa mai departe, prețul real al mașinii ar trebui să scadă. La fel se întâmplă și cu energia și cu orice altceva. Pentru că, revin cu exemplul anterior, dacă te-ai informatizat este anormal ca cheltuielile cu birocrația, sau cu contabilitatea firmelor, sau cu orice altceva, să fie mai mari decât înainte de informatizare. La fel, dacă aveai surse care asigurau energie destulă și la un preț sustenabil, și acum, după ce s-au descoperit noi surse de energie care se adaugă la cele existente, ai ajuns să nu ai energie destulă, sau aceasta este mai scumpă, totul în numele unui ideal abstract cum ar fi lupta împotriva comunismului, a încălzirii, a extratereștrilor sau cine știe ce alte aiureli, înseamnă că ai greșit.
Din păcate lucrurile nu au mers cum trebuie, nici birocrația, nici mașinile, nici energia, nici altele nu s-au ieftinit, nici măcar nu au rămas la prețul anterior, așa că este clar că cineva, cei care ne administrează, peste tot, nu numai la noi, a greșit.
Singura problemă este că cei de acolo, de la Bruxelles, nu știu ce să facă pentru a rezolva problema, mai ales că nu prea sunt mulți care să recunoască că au greșit și să facă un pas în spate pentru a lăsa pe alții mai buni în locul lor.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că trebuie redusă impozitarea muncii şi mărirea impozitării capitalului pentru a reveni la o „echitate socială”.
Premieră pentru România: grădini urbane finanțate de Comisia Europeană
Ministrul Investiţiilor Marcel Boloş a declarat vineri că, în premieră pentru România, se vor putea finanţa direct de către Comisia Europeană proiecte de tip Bauhaus.
Uitați-vă ce frumos este ceea ce se vede în acea poză care însoțește articolul.
Și s-ar putea face așa ceva și la noi, nu este nevoie decât de oameni cu viziune și pregătirea necesară, care să știe ce trebuie făcut, și de cineva care să vrea să o facă, fie administrația, fie proprietarii terenurilor sau a clădirilor.
Din păcate oamenii ăia care să știe ce trebuie făcut ne lipsesc. Așă că degeaba îți dă Ursula De La Europa o căruță de bani pentru așa ceva dacă noi încă nu avem oameni care să știe cum se toaletează un copac. Sau nu putem să-i angajăm pentru că posturile sunt ocupate de alții, incompetenți.
O imagine dintr-un București parcă de pe altă planetă, un oraș cu tramvaiul care spăla străzi
Istoria tramvaiului din București, primul mijloc de transport în comun din oraș, este absolut fascinantă. De la tramvaiul tras de cai de-atunci, de la începuturi, și până la Imperio de-acum, s-au petrecut extraordinar de multe transformări. […]
Să știți că nu numai bucureștenii aveau așa ceva, aveam și noi tramvaie care spălau străzile pe care circulau. Nu știu dacă le aveam înaintea lor dar le aveam. Le-am văzut chiar eu în timp ce își făceau treaba.
Până în urmă cu câțiva ani, înainte ca Depoul de Tramvaie să fie transformat în campus monastiresc, putea fi văzut acolo un tramvai argintiu al cărui corp era de fapt o imensă cisternă cilindrică. Iar vara tramvaiul ăla circula prin oraș și stropea străzile.
Iulian Grigore, un tânăr în vârstă de 25 de ani, a murit de peritonită după ce cadrul medical care ar fi trebuit să-l opereze ar fi amânat operația fiindcă programul său de lucru se încheiase, conform Antena 3.
Uniunea Europeană inaugurează prima bază de lansare a sateliţilor de pe continent
Uniunea Europeană doreşte să îşi consolideze capacitatea de a lansa sateliţi de mici dimensiuni în spaţiu cu o nouă platformă de lansare în regiunea arctică a Suediei.
Jurnaliștii de la Recorder au anunțat vineri, 13 ianuarie, că serviciul secret al Ministerului de Interne, DGPI, a reacționat în urma investigației ”Puterea din umbră”, susținând că în material există inadvertențe și informații prezentate în mod eronat.
Guvernul german a anunțat încă din octombrie 2022 un plan de legalizare a cannabisului, nu doar prin dezincriminarea consumului, ci și prin reglementarea producției și comercializării. Planul contravine legislației UE existente, însă în cazul în care Comisia Europeană își va da acordul, fiecare stat membru va putea adopta decizii similare, fără să mai riște o procedură de infringement declanșată de la Bruxelles.
Primăria Municipiului Timișoara a efectuat ultima plată pentru achiziția imobilelor din ansamblul Colegiului Național Bănățean. Procesul de negociere a început în 2014 și s-a concluzionat printr-un contract de vânzare-cumpărare în martie 2017. Acesta vizează cei 13.000 mp de teren construit și neconstruit, precum și imobilele în care învață elevii de la Colegiul Național Bănățean și… The post Primăria Timișoara a devenit proprietarul clădirilor și terenurilor de la Colegiul Național Bănățean….
Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI), serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a oferit un drept la replică după mediatizarea anchetei „Puterea din umbră”, realizată de publicația Recorder.
București, 1962. Cumpărături de-ale gurii se cam făceau, deja, doar de la Alimentara. Iar în anul 1962, la Alimentara găseai mai mult decât superbe tacâmuri de pui (așa erau denumite ghearele și gâturile de păsăr), […]
1962 era în epoca când a început trecerea de la ceea ce eu numesc “comunismul idealist” la ceea ce tot eu numesc “comunismul progresist”. Lucrurile începuseră să se modernizeze. Oamenii se mutau la bloc, scăpând astfel de closetul din fundul curții și apa adusă cu găleata de la colțul străzii. Începuse trecerea de la stricta necesitate la o relativă suficiență. Încă nu aveam belșug, de fapt nici acum nu îl avem cu toții iar celor care îl au o să le cam iasă belșugul ăsta pe nas în următorii ani, dar începuseră vremuri bune, mai bune decât cele din cea de-a treia epocă, cea care a început prin ‘78-‘80 și pe care eu o numesc “comunismul sinistru”.
După ce aproape 60 de câini au fost salvați dintr-un mediu abuziv, instanța din Cluj a decis ca aceștia să fie returnați proprietarilor, care îi foloseau pentru lupte ilegale internaționale.
Oamenii ăștia, cei care fac parte din instanțe, au o responsabilitate extraordinară. Acum este vorba despre câini, dar există alte cazuri în care o hotărâre greșită poate face pe un om să se urce pe bloc și să sară de acolo.
De aceea acești oameni, instanțele, nu ar avea dreptul să greșească. Ei, alături de medici, alții care au în mână viața unor oameni, ar trebui să fie perfecți.
Judecătorul trebuie să fie un fel de Iisus sau Budha.
Mă întreb cine sunt oamenii care fac parte din acea instanță în care s-a luat o astfel de hotărâre despre care nu trebuie să fii judecător ca să realizezi că este aberantă, chiar și un copil de 10 ani își dă seama de acest lucru.
Și dacă au ajuns acolo cum or fi ajuns, de ce nu există filtre specializate, instituții, care să limiteze accesul într-o astfel de funcție doar la cei mai înțelepți dintre înțelepți, și organisme specializate care în astfel de cazuri să-i îndepărteze de acolo și din orice altă funcție în care au putea să ia decizii care să afecteze viața altor oameni.
Atunci când vânezi marele urs, dar te împuști în picior. Cazul OMV Petrom
În data de 28 decembrie 2022, pe repede înainte, apărea fără nici o dezbatere OUG 186, care stabilea instituirea taxării supraprofiturilor pe zona de extracție oilandgasandcoal, ținta principală a acestui OUG fiind OMV Petrom.