Astăzi cerul va fi în general noros. Temperatura maximă va ajunge la 8°C.
Calitatea aerului este proastă, chiar și la primele ore ale dimineții.
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9328/Euro, 4.5891/USD, 4.9726/CHF și 5.5700/GBP.
E-Distribuție anunță că astăzi, între orele 9-19, se va întrerupe distribuția energiei electrice pe străzile Gavril Musicescu, Onoarei, Calea Sagului, Harniciei+ Gradinita (spate bloc turn Calea Sagului – fost Restaurant Turist) (p).
Colterm anunță că se va întrerupe furnizarea apei calde și a căldurii pe străzile Ana Ipătescu, Calea Șagului, Hărniciei, Mureș, Gavril Musicescu, Onoarei, Plantelor, Intrarea Sabinei.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Președintele polonez Andrzej Duda a fost primit cu urale de ucrainenii din Liov, iar o mulțime de oameni s-au întins să îi strângă mâna celui care a anunțat miercuri că este pregătit să trimită tancuri Leopard 2 în…
“Ovaționat de ucraineni”.
Se înțelege că a fost ovaționat de toți ucrainenii.
Oare ucrainenii care s-au refugiat în România l-au ovaționat și ei? Dar ăia din Germania, Polonia, Rusia și în alte părți, și ei au dat din coadă de bucurie?
Tare mi-ar plăcea să citesc un articol scris de un ziarist adevărat care să meargă și la ucrainenii care au fugit din acea țară să întrebe chestia asta. Că nu e greu, îi vedem peste tot, pe străzi, în magazine…
Și dacă și ăia au ovaționat, să-i întrebe de ce dracu au fugit de acolo dacă le place atât de mult războiul întreținut și de tancurile pe care le vor trimite acolo polonezii. Să-i întrebe și pe cei care au fugit în cealaltă parte, în Rusia, cum e acolo, în țara lor, de ce au fugit de bine. Să-i întrebe și pe cei rămași, atât în est cât și în celelalte părți ale țării cum le place regimul care-i conduce sau ce părere au despre războiul de acolo.
Iar dacă cineva nu-l lasă pe ziarist să meargă unde vrea și să vorbească cu cine dorește, să spună pe nume celor care nu-l lasă, că și asta ar fi o informație utilă. Pentru că numai așa poți afla cât de tare ovaționează ucrainenii, aflând chiar de la sursă care este adevărul.
Ziaristul ăla, care va prezenta opinia tuturor părților, va merita un premiul Pulitzer. Până atunci, toți cei care scriu articole despre acest război și despre acea țară bazându-se doar pe informațiile furnizate de serviciile de propagandă și nu pe informațiile culese în mod direct, de la oamenii care trăiesc acolo, nu sunt decât niște papagali care nu spun de fapt nimic, sau, mai rău, se fac complici ai răului.
Tragedie petrecută marți după-amiază la un liceu cu profil tehnic din Münsterland, Germania, unde un elev de 17 ani a omorât o profesoară de 55 de ani chiar în sala de clasă. Crima a avut […]
Sunt sigur că după ce autorităților le va trece starea de șoc, se vor lua măsuri urgente pentru ca astfel de lucruri să nu se întâmple. Copilul va fi dus la un psiholog, că poate e stresat săracul. Iar autoritățile îl vor ruga să nu mai facă lucruri din astea, că nu e frumos.
Comisia de etică de la Babeș-Bolyai confirmă că Lucian Bode a plagiat. „Teza este profund viciată”
Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai a analizat teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, și a ajuns la concluzia că „suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate”, iar…
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre plagiatul lui Bode: Se tranşează în instanţă
Situaţia tezei de doctorat a ministrului de Interne „se tranşează în cadrul unui proces care e gestionat de o instanţă de judecată şi nu m-aş putea pronunţa înainte de a se da un verdict”, spune purtătorul de…
Am aflat pe surse că de fapt domnul ministru ar fi vrut să-și dea demisia, dar nu a găsit de unde să copieze modelul unei astfel de cereri.
Lista miniștrilor din Guvernul Ciucă acuzați de plagiat plus alte nume celebre
Lucian Bode este al treilea ministru din actualul guvern acuzat de plagiat, după foștii săi colegi de la PNL Florin Roman și Sorin Cîmpeanu, care au demisionat în urma acuzațiilor de plagiat. Însuși
Cometa denumită ZTF a fost descoperită în martie 2022 și de atunci a parcurs peste 500 de milioane de km și va ajunge suficient de aproape de Terra, încât să poată fi văzută cu ochiul liber. Când o puteți vedea…
Cinci lucruri de știut despre Stația Spațială Internațională
Cea mai mare structură pusă vreodată pe orbită, Stația Spațială Internațională (ISS), care are 25 de ani, este un model de cooperare internațională, în special între ruși și americani.
Preşedintele SUA, Joseph Biden, a fost informat despre o problemă în sistemul informatic care a condus la decizia de suspendare a tuturor curselor aeriene, anunţă Casa Albă, precizând că, deocamdată, nu…
A crescut proporția europenilor care consideră că criza energetică din UE este parțial rezultatul politicii energetice eronate a Comisiei Europene, a precizat miercuri Fundația „Századvég” (Sfârșit de Secol)…
Eu nu cred că Bruxellesul, adică Uniunea Europeană, ca entitate, este vinovat de această criză energetică. Dimpotrivă, Uniunea Europeană este cel mai minunat lucru care s-a întâmplat în viața noastră, a tuturor celor care trăim în prezent. Vinovați sunt cei care conduc în prezent organismele europene. Când acești indivizi, unii care sunt asasini economici în slujba dușmanilor Europei, iar alții care sunt copiii cretini ai unor potențați care au profitat de relațiile și de puterea economică pe care le au pentru a-și înfige odraslele în acele funcții, vor fi eliminați de acolo și vor fi înlocuiți cu tehnicieni, lucrurile vor funcționa mult mai bine.
Halucinant! Un bărbat din India trăiește cu o păpușă de silicon care seamănă cu soția moartă
Halucinant! Un bărbat din India trăiește cu o păpușă de silicon care seamănă cu soția moartă! Însă, se pare că acest lucru bizar a fost una dintre ultimele dorințe ale soției sale. Tapas Sandilya este […]
Probabil că halucinant este că omul și-a făcut o păpușă care seamănă cu fosta nevastă.
Că trăiește cu o păpușă din silicon nu mai este ceva chiar atât de rar. Sunt o mulțime de oameni singuri care au păpuși din silicon pe care le consideră partenerul lor. Sunt unii care au chiar și o familie din silicon, nevastă, copii, niște bunici. Copilașii din silicon, acei “reborn babies” au ajuns deja ceva obișnuit. Îi găsim de cumpărat chiar și aici la noi. Și nu îi cumpără copiii, ci femei care nu au putut avea un copil și nici nu vor să înfieze unul.
Un IT-ist rus a transformat chiar o femeie din aceea de silicon implementându-i un computer și ducând lucrurile la un alt nivel, acum are cu cine să ducă o conversație inteligentă iar aceasta are reacții vocale adaptate anumitor situații.
Un caz cu adevărat halucinant este cel al unui medic american care a furat din cavou cadavrul femeii pe care o iubise o viață, a folosit diverse metode de conservare și a trăit alături de acesta timp de 7 ani. După 7 ani a fost prins și cadavrul a fost îngropat într-un loc secret. Justiția nu i-a făcut nimic medicului. Se spune că omul a descoperit și acel loc secret, și-a luat iubita acasă și a trăit alături de aleasa sa până la moarte, fără ca să mai fie prins.
Românii trăiesc prost. Veniturile au mai crescut, dar nivelul de trai a scăzut mult
Chiar dacă veniturile românilor pe gospodărie au crescut într-un an cu aproape 1.000 de lei, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), românii simt că trăiesc tot rău, din cauza scumpirilor, iar…
Aceasta este de fapt definiția inflației, veniturile cresc, cresc și prețurile, dar prețurile cresc întotdeauna mai mult decât veniturile. Și atunci cei care au puțin ajung să aibă și mai puțin, iar cei care au mult ajung să aibă și mai mult. Și mai câștigă și statul.
În şedinţa Guvernului de miercuri, 11 ianuarie, se va discuta un proiect de hotărâre prin care cuantumul soldei de grad şi salariului gradului profesional deţinut de personalul militar, poliţiştii şi poliţiştii de…
Muzeul Municipiului București a anunțat că în urma unor cercetări arheologice ce au fost făcute în Centrul Vechi al Capitalei au fost descoperite porțiuni importante ale străzilor de lemn ce existau pe…
Probabil că v-ați întrebat citind despre “Podul Mogoșoaiei” sau despre alte locuri, unde s-or fi aflat aceste poduri. Sau poate nu știați de ce prostituatele din Bucureșți erau numite “podărese”.
De fapt nu era nici un pod.
Pe vremea aceea străzile încă nu erau pavate. Când trecea domnul țării în fața convoiului oficial, mergeau niște slujbași care aruncau mănunchiuri de nuiele și paie pe drum, astfel ca oficialii sau caii să nu calce direct în noroi.
Mai mult, pentru că nu existau nici instalații de canalizare, toate deșeurile lichide sau semi-lichide din gospodărie, fie că era apa murdară, sau dejecțiile, erau aruncate direct în stradă.
Nu se întâmpla numai în București, citeam zilele trecute că în unele cartierele sărace ale Londrei, în secolul XIX, străzile și curțile caselor erau o imensă cloacă urât mirositoare, care depășea adâncimea de 10-15 cm.
Chiar și în interiorul caselor, nu exista obiceiul măturatului. Cei care locuiau acolo aruncau pe jos, pe podeaua din pământ, paie, acoperind astfel mizeria de pe jos. Amintiți-vă de romanele lui Georges Simenon a căror acțiune se petrece destul de recent, în perioada interbelică sau după al doilea război mondial, Maigret stătea la masă bând un pahar de Pernod în timp ce cârciumarul arunca niște rumeguș pe jos ca să acopere mizeria.
Când ploua situația era și mai gravă.
Și atunci, ca să nu mai calce în acel amestec de fecale, urină, deșeuri din tăbăcării sau alte ramuri industriale, noroi și ce mai era acolo, oamenii au făcut acele “poduri” care se pot vedea în poza din articol. Practic era o suprafață de scânduri, distanțată la câțiva centimetri de sol. Mirosurile rămâneau dar probabil că nu deranjau pe nimeni, oricum spălatul era considerat un obicei dăunător în acele vremuri.
La noi abia în vremea lui Cuza s-a înființat în București un serviciu de pietruire a drumurilor.
Totuși obiceiul de a arunca dejecțiile în stradă a rămas încă mult timp, îmi povestea bunica, care a trăit în București în perioada primului război mondial, că abia atunci când orașul a fost ocupat de armata germană s-a reușit eliminarea acestui flagel. Prin obligarea cetățenilor să-și curețe strada din fața casei și prin amenzi foarte mari.
Și să nu credeți că lucruri din acestea se întâmplau numai în București. Nu vreți să știți cum arăta Bulevardul Liviu Rebreanu, aici la noi, în Timișoara, nu în secolul XIX ci chiar și la începutul anilor ‘80. Toată strada era o cloacă împuțită pe care orocăiau broaște, se bălăceau rațe și gâște și bineînțeles cei din zonă își aruncau gunoaiele acolo, barem mai acopereau noroiul. Că mașina de gunoi oricum nu putea să intre acolo.
Miercuri 11 ianuarie 2023, unul din cele mai importante proiecte pentru regiunea de vest, “Institutul Regional de Oncologie Timișoara”, Calea Torontalului, km.5-cod PNRR – Infrastructura spitalicească…
Primarul Timișoarei Dominic Fritz spune că modul de selectare a proiectelor din sănătate ce primesc bani seamănă „cu o partidă de alba-neagra”. Dominic Fritz arată că cele două proiecte ale orașului Timișoara puteau începe imediat, dar că nu au fost incluse pe lista Ministerului Sănătății. „Azi, la București s-a decis că noua maternitate a Timișoarei și dotările absolut vitale pentru a putea deschide noul spital de copii nu merită să fie pe lista proiectelor finanțate de Ministerul…
Concurs de angajare la Primăria Timișoara, suspendat de Tribunalul Timiş
Concurs de angajare la Primăria Timișoara, suspendat din nou Printr-o decizie a Tribunalului Timiș s-a dispus anularea unui concurs pentru 20 de posturi pe perioadă…
Nu știu cine are dreptate în toată povestea asta care ține de doi ani, dar părerea mea este că în felul acesta nu se poate lucra.
Practic s-a ajuns la situația în care dacă cineva este angajat la primărie și-a asigurat un loc de muncă, călduț, până la ieșirea la pensie.
Poate că ar trebui schimbată legea, dacă oricum în instituțiile astea, că nu e vorba numai de primărie, sunt angajați oameni pe baza a cu totul alte criterii decât competența, ar trebui făcută o lege prin care să se stipuleze că cel care câștigă ia tot. Adică, în momentul în care este ales un nou primar acesta să poată angaja și demite pe oricine. Primarul angajează și demite șefii de servicii, șefii angajează și demit subordonații pe care-i au, Dacă cineva e bun probabil o să-l țină, dacă nu e bun, asta e, am înțeles că sunt disponibile zeci de mii de locuri de muncă. Și fiecare, primar sau șef de serviciu răspunde pentru ceea ce nu merge bine.
Mie îmi plac sindicatele, am contribuit chiar eu la crearea unuia când altora le era frică să pronunțe acest cuvânt, dar, să vă spun ceva, dacă oamenii nu sunt mulțumiți nu îl întreabă nimeni pe sindicat, sau pe judecătorul ăla, de ce lucrurile nu s-au făcut cum trebuie, tot Fritz plătește.
„Orașul paralel: Fabric”, pe urmele unui personaj misterios
Un spectacol inedit prezentat de Teatrul Maghiar de Stat și Teatrul German va avea loc în zilele de 15, 16 și 19 ianuarie. „Orașul paralel 2: Fabric” oferă ocazia inedită de a vizita clădirea Centrului Reformat Noul Mileniu, dar și un joc pentru detectivii amatori.
Ce facem astăzi, 12 ianuarie 2023, în Timișoara?
Joi, 12 ianuarie, puteți viziona un film în limba franceză la Biblioteca UPT sau la alte două filme la Cinema Victoria. Seara, Teatrul Thespis prezintă un one-woman show.