În comparație cu ziua de ieri, astăzi va fi puțin mai frig, dar nu cu mult. Cerul va fi parțial acoperit. Temperatura maximă va fi de 21°C.
Și calitatea aerului este mai proastă decât ieri, în această privință astăzi suntem undeva la media anuală.
STP anunță următoarele modificări în circulația unor mijloace de transport în comun începând de mâine:
1. prelungirea traseului liniei şcolare S1 Calea Aradului – G. Moisil până pe strada Ştefan Pecopiu la intersecţie cu strada Tristan Tzara. Se va folosi staţia de capăt “Tristan Tzara”.
Totodată, se va introduce pe acest traseu, staţia “Consiliul Europei” – sensul de deplasare spre Tristan Tzara,
2. prelungirea traseului liniei şcolare S12 Aleea Ghirodei – Liceul T. Shakespeare până la staţia “Giraţie Pod Ghiroda”, situată pe strada Victoria, intersecţie cu strada Egretei (după pod).
Totodată, se va modifica traseul de retur către zonele de domiciliu, cu plecare din staţia de capăt de linie “Piaţa Traian”, aferentă Liceului W. Shakespeare, iar apoi, va ajunge la staţia “Radio Timişoara” aferentă Liceului J.L. Calderon.
Implicit, se vor modifica şi orele de plecare din staţia “Piaţa Traian” la 13:00, 14:01, 15:02, 16:03, respective, staţia “Radio Timişoara” la 13:08, 14:09, 15:10, 16:11,
3. cursa cu plecare din staţia “Traian Grozăvescu”, de la orele 14:00, aferenta liniei M36Timişoara – Sânmihaiu Român, va avea inclusă în programul de circulaţie, staţia “Benzinarie Sânmihaiu Român”.
4. programul de circulaţie aferent liniei M44 Timisoara – Dudesti Noi se va modifica, după cum urmează:
– cursa cu plecare din staţia “Bastion” de la orele 13:00, devine 12:30,
– cursa cu plecare din staţia “Bastion” de la orele 22:00, devine 22:30.
5. modificarea programului de circulaţie aferent liniei M37 Timişoara – Parţa, după cum urmează:
– introducerea unei curse cu plecare din staţia “Traian Grozăvescu” la ora 09:36 şi cu plecare din Parţa la ora 11:40,
– anularea cursei cu plecare din staţia “Traian Grozăvescu” de la ora 19:23,
– cursa cu plecare din staţia “Traian Grozăvescu” de la ora 20:11, devine ora 19:45.
6. modificarea programului de circulaţie aferent liniei M51 Timişoara – Pădureni după cum urmează:
– cursa cu plecare din staţia “Traian Grozăvescu” de la ora 09:19, devine ora 11:30.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9410/Euro, 5.0408/USD, 5.0873/CHF și 5.6488/GBP.
Aseară, în timp ce mă întorceam acasă, am auzit la radioul taximetristului vorbindu-se despre mari proteste în Germania împotriva sărăciei. Cu toate că am citit practic toate articolele apărute în ziarele importante din România, nu am găsit nici o informație despre această știre. Mă gândesc că nu există altă explicație decât că este undeva un organism național care hotărăște ce să se publice și ce nu este permis să se publice.
Mii de oameni au participat la proteste „împotriva sărăciei”, în Cehia și Solvacia
Creșterea costurilor pentru alimente și combustibil a scos din nou oamenii pe străzile din Praga pentru a cere mai mult ajutor de la guvernul ceh, relatează DPA. Proteste „împotriva sărăciei” au avut loc…
Un motociclist și-a pierdut viața în Mamaia, după ce a fost lovit de un american de 80 de ani. Poliția a deschisă o anchetă Pe o șosea din județul Constanța sa petrecut o tragedie, vineri seară, în stațiunea…
De câteva săptămâni sunt obligat să merg zilnic la mama, care are 85 de ani. Astfel am ajuns să-i cunosc pe mulți din vecinii ei care și ei au vârste cuprinse între 75 și peste 90 de ani, de fapt să-i cunosc în versiunea actuală, pentru că-i cunoșteam de pe vremea când eram copil și locuiam acolo. Una din concluziile la care am ajuns este că sub nici un motiv o persoană care a depășit o anumită vârstă nu are ce căuta la volanul unui autoturism. Chiar dacă seniorii sunt încă lucizi și mulți dintre ei au câștigat înțelepciunea pe care numai experiența de o viață ți-o poate da, oamenii ăștia nu mai au reflexele necesare pentru conducerea unei mașini, mulți dintre ei suferă de diferite boli, poate nu ceva grav, dar pe o șosea chiar și numai o amețeală de o secundă se poate dovedi fatală pentru tine sau alt participant la trafic. De aceea eu cred că poate ar fi mai bine și pentru ei și pentru cei din jur să se traseze o linie dincolo de care cineva să se poată plimba cu mașina numai în calitate de pasager, poate undeva pe la 65 de ani, vârsta pensionării.
Susținătorii fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, au format sâmbătă un lanț uman în fața parlamentului britanic pentru a cere să se pună capăt încercării Statelor Unite de al extrăda pentru a fi judecat.
Hai să vă fac o mărturisire. Sau poate e autodenunț:
În adolescență aveam pe pereții camerei mele un poster făcut de mine care îl reprezenta pe Che Guevara, un lucru nu foarte corect politic din punctul de vedere al regimului de atunci. Mai târziu, când a început represiunea împotriva “Wikileaks” și polițiile din multe țări spărgeau cu barosul ușa colaboratorilor de acolo și le confiscau calculatoarele, tot datorită spiritului de frondă am avut pe unul din calculatoarele mele o copie a unei părți din acea arhivă. A trecut o mulțime de ani de atunci. Niciodată nu m-am uitat ce scrie în documentele alea, calculatorul respectiv a fost de mult transformat în ace cu gămălie sau mașini sau altceva, dar am considerat că dacă guvernele doreau să distrugă acele date, înseamnă că făceam ceva bun. Întotdeauna am gândit așa.
De aceea consider că extrădarea acestui om care nu a făcut altceva decât să ne pună la dispoziție niște informații pe care alții doreau să le ascundă ar fi cea mai mare ticăloșie pe care ar putea să o facă parlamentul din Marea Britanie. Cu toate că nu m-ar mira, nu degeaba li se spune „Perfidul Albion”. Mai mult, cred că oricine, indiferent cine, care încearcă să ascundă niște informații despre ticăloșiile făcute de cineva, chiar dacă acel cineva este guvernul unei țări, ar trebui considerat complice și aruncat în același beci ca și făptuitorii. Nu există rațiuni superioare care să justifice protecția a cuiva care a făcut ceva ilegal sau imoral.
Președintele iranian, Ebrahim Raisi, a vizitat, sâmbătă, campusul universității Al-Zahra din Teheran însă nu a fost primit așa cum s-ar fi așteptat. Studentele i-au strigat lui Raisi „Dispari!”, „Nu vrem un oaspete corupt!” și „Moarte opresorului, fie el șah sau lider suprem”.
Persoane din conducerea Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) – altele decât fostul șef al Direcției Management Resurse Umane, generalul Daniel Cosmin Grigore, pentru corupție – au făcut…
PORTRET: Ernesto „Che” Guevara – modelul revoluționarului radical, o existență învăluită în mister
Duminică, 9 octombrie, se împlinesc 55 de ani de la moartea lui Ernesto „Che” Guevara, cel mai cunoscut și controversat revoluționar de pe planetă, unul dintre cele mai cunoscute personaje…
În perioada adolescenței mele, aia trăită în ceaușism cum a fost ea, Che Guevara era considerat de către tinerii rebeli, cei care mârâiau împotriva regimului, ascultau Europa Liberă și Pink Floyd, îmbrăcați în bluejeans și care aveau plete și barbă, un erou al celor care luptau împotriva opresiunii în întreaga lume. Propaganda din ultimii 32 de ani ne-a învățat că Che Guevara a fost rău. Pentru alții este încă un simbol.
Dar, indiferent de ceea ce credeți, vă garantez că dacă dați click pe clipul de mai jos nu o să pățiți nimic. Probabil.
„Guvernele pot spune că fac tot ce pot pentru a opri criza climatică. Nu vă lăsați păcăliți, poate că mai avem timp să schimbăm situația”, susține activista.
Mărturisesc că și eu sunt dezamăgit. Poate că s-a greșit câteodată, poate trecerea la o lume mai verde și sustenabilă este uneori dureroasă, poate de aceste idealuri au profitat niște bandiți al căror scop nu era să trăim mai curat, mai sănătos și să risipim mai puțin, ci doreau doar să câștige niște bani, o mulțime de bani. Dar asta e una și să renunți la toate lucrurile acestea în schimbul unui adevăr impus de alții, care în nici un caz nu vor binele omenirii, este ceva de o prostie de neconceput. Și cel mai tare mă mir că cei care de declară “verzi” în loc ca să-și dea seama că idealurile lor au fost deturnate au devenit complicii dușmanului.
Trenurile din nordul Germaniei au fost sabotate. Circulația a fost oprită 3 ore
Circulația trenurilor din nordul Germaniei a fost paralizată, sâmbătă dimineață, de ceea ce autoritățile germane au calificat drept un „act de sabotaj”. Conform companiei de stat Deutsche Bahn AG, „un sabotaj al…
Trei soldați care operează pe linia frontului au confirmat că sistemele lor Starlink au încetat să mai funcționeze în timpul luptelor.
Ce să-i faci, oamenii înțelepți mai greșesc și ei. Dar important este că la un moment își dau seama de greșeala comisă și o repară.
Hainele vechi și noi ale împăratului
Dincolo de regulamente, ordine și articole de lege, educația românească se hrănește dintr-un sol a fertilitate socială, legată de ,,utilitatea generală” și abstractul ,,bine comun”, ridică semne de mirare
Parcare nouă în zona Clăbucet din Timișoara. Urmează amenajarea spațiilor verzi
Noua parcare din zona Clăbucet, ridicată în locul unor garaje dezafectate, este aproape gata. Șoferii o pot folosi, însă reamenajarea spațiilor verzi va mai dura.
Război în Ucraina | Explozie a unui automobil capcană pe podul Kerci
Explozia de pe podul Crimeii ar putea fi o operațiune specială a SBU (surse ucrainene)
Explozia de pe podul Crimeii ar putea fi o operațiune specială a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) – transmite RBC, citând surse din cadrul organelor de aplicare a legii. Pe de altă parte, SBU nu…
O serie de explozii au zguduit orașul Harkov din estul Ucrainei sâmbătă dimineață
O serie de explozii au zguduit oraşul Harkov din estul Ucrainei sâmbătă dimineaţă. Coloane înalte de fum se văd pe cer și s-au declanșat o serie de explozii secundare.
Eu nu știu cine bombardează acolo. Dar indiferent cine ar fi aceștia, ceea ce cred cu tărie este că cei care aruncă în aer și îi bombardează, și nu de azi sau de ieri ci de câțiva ani, pe oamenii ăia care nu au altă vină decât că s-au născut unde s-au născut, trebuie ca la un moment dat, atunci când omenirea va deveni mai înțeleaptă, să fie prinși, judecați și pedepsiți într-un mod asemănător cu cel în care au fost pedepsiți și naziștii la Nürnberg, exact acolo unde au comis aceste fapte. În felul ăsta, privindu-i cum dau din picioare, poate oamenii ăia care au îndurat atâta suferință se vor simți cumva răzbunați.
Câți lei câștigă în fiecare lună un inspector ANAF. Ce sporuri primește de la stat
Sunt salarii peste media din România la ANAF, dar vești bune pentru inspectorii fiscale abia acum vin. Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală a declarat că dorește să-i poată răsplăti financiar pe cei care […]
Nu a operat nici măcar un pacient în ultimii 10 ani, dar este plătit ca și colegii lui, cu peste 10 mii de lei pe lună. Vorbim despre un chirurg, angajat în București, la Institutul Marius Nasta. Legea a fost de partea…