Anton Kovacs August 3, 2022

Astăzi va fi cald dar s-ar putea să avem și niște nori Temperatura maximă poate ajunge la 33-35°C. Vânt dinspre NNE cu viteze de 10-15 km/oră.

Capture

Poluarea aerului este mai mare decât cea maximă stabilită pentru un an de către OMS, dar mult mai mică decât media anuală și mai mică decât ieri. Așa că din punctul acesta de vedere nu stăm rău.

Capture2

Colterm anunță că astăzi va fi oprită apa caldă în P-ța Țepeș Vodă, și străzile Eugeniu de Savoya, G. Coșbuc, Matei Corvin, F. Mercy, Oituz, P-ța I.C. Brătianu, P-ța Unirii, P. Chinezu, A. Pacha, Reg. 5 Vânători, I. Cuza, Intrarea Doinei, P-ța Mărăști, C. Aradului, Sever Bocu, Calea Lipovei, Torontal, Brândușei, Stelelor, Teiului, Timiș, Burebista, Circumvalațiunii, Libelulei, Intrarea Zânelor.

Cursul BNR valabil pentru astăzi este de 4.9262 lei/Euro, 4.8122/USD, 5.0580/CHF și 5.8778/GBP.

Cred că cea mai importantă știre a zilei este una pe care am auzit-o ieri la Radio România Actualități: românii citesc în medie mai puțin de 5 minute/zi și 33% din români afirmă că nu au citit niciodată în viață lor o carte. Dacă aș fi guvernant mâine dimineață pe internet ar exista o bibliotecă online cu cel puțin 10000 de cărți traduse în limba română și tot de mâine jumătate din publicitatea de la televizor ar fi ocupată de o campanie în favoarea cititului, iar în școli o parte din materia oricum inutilă ar fi înlocuită de cititul cărților, lecturi obligatorii și altele de genul acesta. Iar dacă aș fi tată de fată copilul meu nu s-ar afișa în lume cu un maimuțoi care se laudă că citește mai puțin de 5 minute/zi sau că nu a citit nici o carte în viață. Fetelor, gândiți-vă la chestia asta, mergeți undeva cu maimuțoiul ăla tatuat și plin de pătrățele și în momentul în care orătania deschide gura toată lumea începe să râdă – Cea de-a doua știre, nu ca importanță, pentru că în fond nu interesează pe nimeni de la noi, ar fi vizita doamnei Nancy Pelosi la Taipei. Despre acest eveniment Dan Alexe spune că e ceva minunat. În schimb Costi Rogozanu spune că nu e chiar atât de minunat. Eu, pentru că îmi place să-i citesc pe amândoi voi spune că da, oricine are dreptul să se plimbe pe unde are chef în lumea asta largă. Dar, lumea este un loc în care există încă o mulțime de probleme nerezolvate iar rezolvarea acestora ar fi mai bine să se facă prietenește decât altfel. De aceea cred că un gest prietenesc față de un popor care numără nu mai puțin de 1.4 miliarde de locuitori, care produce tot ce se consumă în lumea asta, uitați-vă în jurul vostru, tot ce vedeți este produs sau are o componentă produsă în China, inclusiv produsele inscripționate “Made în USA”, care deține o mare parte din resursele fără de care omenirea nu se poate dezvolta, este ceva de preferat în comparație cu un băț băgat prin gard. Mai ales că nimeni nu a câștigat nimic pentru că o doamnă care probabil nu prea mai știe ce i se întâmplă s-a dus în Taiwan, nici taiwanezul de rând și nici americanul de rând nu au pus aseară pe masă o pâine mai bună, ci dimpotrivă.  

taipei

Jeremy Corbyn, fost lider laburist cere Occidentului să nu mai trimită arme Ucrainei, pentru că asta nu va duce la o soluție. Asta spune toată lumea, în afară de vânzătorii de arme și complicii lor – În România alimentele de bază sunt mai scumpe și cu 40% comparativ cu Spania, Italia și Franța. E normal să se întâmple așa, se cumpără produsul de unde se cumpără, se adaugă cheltuielile pentru aducerea acestuia în țară, se mai adaugă și profitul comercianților și probabil rezultatul este cu 40% mai mare decât prețul de achiziție. Iar cu programele de genul “Roșia românească” sau orice alte subvenții pentru agricultură finanțăm fie îngrășarea unora, fie asigurăm  pâine mai ieftină în alte țări, acolo unde exportăm produsele alimentare subvenționate. Așa că în final, pierdem de două ori, odată contribuim cu toții la niște subvenții din care nu beneficiază decât unii, alții decâț noi, iar în al doilea rând pentru că mâncăm mâncare mai scumpă decât alții.

Cam asta s-a putut citi în ziarele din ultimele 24 de ore, în rest multă propagandă, informații care nu pot fi verificate și umplutură care nu interesează pe nimeni.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*