Redacție June 26, 2019

 

Militari, jandarmi și polițiști au defilat prin fața Prefecturii Timișoara cu ocazia Zilei Drapelului Național. Festivitatea a fost organizată de Prefectură și Garnizoana Timișoara.

 

Cu aceeași ocazie a fost înălțat drapelul, în cadrul unui ceremonial solemn. A urmat apoi defilarea plutoanelor de apărători ai patriei și ai ordinii publice, în muzică de fanfară. Militarii au dat onorul tricolorului, la trecerea prin fața Palatului Administrativ.

Ziua Tricolorului a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat că Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor. Cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect. Pe lângă țara noastră mai există alte trei țări europene cu steagul tripartit în mod egal și vertical: Franța, Italia și Belgia.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

 

sursa: Opinia Timișoarei

 


Scriem pentru timișoreni. Aflați mai multe despre noi!

Citește și:  Marilen Pirtea: Primăria Timișoara suprataxează parcarea fără să aducă soluții pentru descongestionarea traficului

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*