Redacție May 3, 2021

 

În întreaga lume astăzi este marcată Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Cu acest prilej este adusă în atenţie presiunea la care sunt supuşi jurnaliştii care doresc să informeze corect publicul.

 

Ziua Mondială a Libertăţii Presei a fost proclamată în anul 1993 de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Oficialităţi europene susţin că libertatea presei este ameninţată în prezent, atât în ţările dezvoltate, cât şi în zonele de conflict, iar nu de puţine ori, cei care luptă pentru informarea obiectivă şi imparţială a oamenilor sunt sunt supuși unor presiuni imense.

Potrivit observatorului UNESCO, de la începutul anului trecut au fost ucişi 76 de jurnalişti în întreaga lume, iar mulţi alţii au fost arestaţi, hărţuiţi sau ameninţaţi cu moartea. Înaltul reprezentant pentru politică externă al Uniunii Europene, Josep Borrell, a subliniat, într-un mesaj, că este deosebit de îngrijorătoare şi violenţa de gen împotriva femilor care exercită această profesie.

Borrell a mai spus că Uniunea Europeană va continua să acţioneze împotriva dezinformării şi va căuta modalităţi de a sprijini financiar presa independentă.

În România, libertatea de exprimare este garantată prin Constituţie, iar cenzura de orice fel este interzisă.

 

sursa: rador

 

 


Publicația infotimisoara.ro nu este cea mai mare publicație locală din România, dar vă garantăm că e cea mai corectă și independentă.

🔸SUSȚINE și tu jurnalismul independent –> https://www.patreon.com/infotimisoara​

 

 

Citește și:  Timișoara Capitală Culturală Europeană, proiect amânat

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*