Nicoleta C. October 21, 2019
Cele mai importante ziare din Australia au publicat luni prima pagină în chenar negru, ca parte a unei campanii unificate prin care se cere guvernului conservator să protejeze mai bine libertatea presei, relatează DPA.

 

Primele pagini au difuzat un document guvernamental pentru a arăta nivelul de cenzură, alături de o campanie mass-media cerând modificarea legii care incriminează jurnalismul şi denunţarea abuzurilor, potrivit Agerpres.

Publicațiile rivale s-au unit pentru a protesta față de ceea ce ele numesc secretizarea guvernamentală.

Sydney Morning Herald cere o „reformă semnificativă a legii pentru a opri suprimarea informaţiilor”, în timp ce ziarul The Australian indică un “atac susţinut împotriva drepturilor jurnaliştilor”.

Nouăsprezece organizaţii media şi sindicate ale jurnaliştilor şi-au unit forţele în campania “Dreptul tău de a cunoaşte” împotriva unor măsuri lipsite de tact ale guvernului, în iunie, după raiduri ale poliţiei federale la sediul unui canal public şi la locuinţa unui reporter în căutare de scurgeri de informaţii privind documente guvernamentale.

Coaliţia media a declarat că peste 60 de noi legi au fost introduse în ultimii 20 de ani, care incriminează efectiv jurnalismul şi penalizează denunţarea abuzurilor.

Citește și:  Marilen Pirtea: Vrem în viitor comunități puternice? Să investim în cultura și identitatea lor!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*