Redacție April 22, 2019

Timfloralis 2019  a fost unul dintre cele mai spectaculoase evenimente care au avut loc în Timișoara în ultimii ani. O confirmă zecile de mii de oameni care au împânzit zona centrală a orașului în cele trei zile cât a durat Festivalul Florilor Timfloralis 2019.

O explozie de parfum și culoare a cuprins Piața Victoriei, Piața Libertății și, în premieră, Piața Unirii. Oamenii au putut să vadă aranjamente florale spectaculoase și veritabile opere de artă floristice. Atracția principală a fost caruselul din Piaţa Victoriei, realizat de designerul olandez Denis Kneepkens, pentru care s-au folosit peste 27.000 de flori. Fântâna cu peşti din Piaţa Victoriei a fost împodobită cu 22.000 de flori de Filomena Brisc şi Bianca Negrea. Ioachim Erema, un român stabilit în Anglia și care livrat flori pentru Familia Regală Britanică, a aranjat în Piaţa Libertăţii un proiect cu 10.000 de flori, iar timișoreanca Alina Nagy a realizat în Piaţa Unirii proiectul “În căutarea fericirii”. Amenajarea fântânii din Piaţa Unirii a fost făcută de Ella Fodor.

Primăria Timişoara a investit 200.000 de euro în ediţia a cincea a Festivalului Timfloralis. Conform informațiilor avute, este cea mai mare sumă dată vreodată pentru acest eveniment.

„Fiecare ediţie a fost reuşită, dar în acest an ne-am propus să sărim mult peste nivelul atins la ediţiile precedente. Avem proiecte în toate cele trei pieţe principale, avem florişti din România şi de pe plan internaţional, care şi-au pus imaginaţia în mişcare. Faima acestui festival deja este însemnată. Avem satisfacţia că o mulţime de oameni se bucură de ce se întâmplă la Timfloralis.”, a declarat Nicolae Robu.

Existența unor evenimente de o asemenea anvergură este foarte importantă pentru viața unui oraș, mai ales pentru unul care va fi capitală culturală a vechiului continent. Dacă privim retrospectiv, Timfloralis 2019 a avut de toate: concept, frumusețe, inedit și enorm de mulți vizitatori, acesta devenind deja o tradiție frumoasă în orașul de pe Bega.

Citește și:  A găsit 7 omizi într-o pungă cu broccoli de la supermarket, le-a crescut și a avut un șoc

 

 


Scriem pentru timișoreni. Susțineți-ne pentru a ne păstra independența și calitatea editorială!

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*