Nicoleta C. December 4, 2020

 

Prefectul Liliana Oneț a participat, astăzi, la o videoconferință având ca temă vaccinarea populației împotriva COVID-19, susținută de coordonatorul național al campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță.

La videoconferință au participat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Timiș și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat.

Vaccinarea se va face în centre fixe și mobile.

 

La nivelul județului Timiș vor funcționa 32 de centre de vaccinare, situate astfel: municipiul Timișoara – 17 centre, municipiul Lugoj -2 centre, Sânnicolau Mare –un centru, Jimbolia –un centru, Giroc – un centru, Recaș – un centru, Buziaș – un centru, Dumbrăvița – un centru, Făget – un centru, Deta – un centru, Săcălaz – un centru, Ghiroda- un centru, Moșnița Nouă – un centru, Ciacova – un centru și Gătaia – un centru.

 

Centrele de vaccinare, care vor fi avizate de direcțiile de sănătate publică, vor avea un circuit funcțional din punct de vedere epidemiologic, cu o zonă inițială de triaj, apoi o zonă de recepție, o zonă de așteptare și punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) și zona post vaccinală în care persoanele vaccinate vor fi supravegheate după vaccinare.

Punctele mobile de vaccinare vor fi destinate căminelor pentru îngrijirea persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități.

Vaccinarea se va face în trei etape astfel:

  • în prima etapă vor fi vaccinate persoanele care lucrează în domeniul sănătății și în cel social,
  • în a doua etapă va fi vaccinată populația la risc, adică adulții cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice indiferent de vârstă, personalul care își desfășoară activitatea în domenii cheie,
  • în a treia etapă va fi vaccinată populația generală.
Citește și:  Ministrul Sănătăţii, vizită neanunţată la Timişoara

Vaccinarea se va face cu planificare prealabilă.

 

A fost anunțat faptul că, foarte probabil, din luna ianuarie va începe campania de vaccinare.

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*