Redacție May 13, 2020

 

Rectorul Universităţii de Vest Timişoara (UVT) Marilen Pirtea, a anunţat, marţi, că UVT a devenit, în contextul pandemiei, „universitate online”, în sensul că admiterea din acest an va avea loc exclusiv online, în timp ce procesele de predare-învăţare-examinare s-au realizat prin utilizarea mijloacelor digitale moderne.

 

„Vă anunţăm premiera trecerii în format exclusiv online a procesului admiterii din această vară. Pentru a veni în sprijinul siguranţei candidaţilor, pentru a respecta normele de sănătate publică recomandate şi pentru a valorifica epoca digitalizării în care trăim, procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timişoara a fost simplificat şi modelat digital, pentru desfăşurare exclusiv în online”, a afirmat Marilen Pirtea, într-un comunicat remis AGERPRES.

  

Candidaţii se vor putea înscrie pe o platformă digitală, accesibilă la adresa web https://admitere.uvt.ro/, unde vor completa date personale, vor încărca documentele justificative şi îşi vor exprima opţiunile pentru programele de studii universitare pe care doresc să le parcurgă. Tot acolo vor şi confirma locul, în cazul în care sunt admişi, şi vor accepta condiţiile contractului de studii, nefiind nevoie să se prezinte fizic la sediile Universităţii de Vest din Timişoara în această vară.

Până la începutul anului universitar 2020-2021, fiecare candidat va trebui să prezinte şi în original documentele încărcate pe platforma de admitere, pentru certificarea acestora de către responsabilii procesului de admitere, dar ulterior acestui proces.

Înscrierea pentru admitere a început de marţi, iar procesul de înscriere se poate finaliza în momentul în care candidatul intră în posesia diplomei de Bacalaureat – pentru înscrierea la un program de studii de licenţă -, respectiv a diplomei de licenţă (pentru înscrierea la studiile universitare de masterat).

Citește și:  Fabrica de antene Kathrein din Timişoara va fi preluată de Ericsson

 

 Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*