Redacție April 6, 2022

 

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat că va redepune, alături de deputatul Tudor Rareş Pop, proiectul care permite copiilor folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea şcolii şi în afara orelor de program.

 

Anunţul a fost făcut după ce Curtea Constituţională a admis miercuri sesizarea Guvernului şi a stabilit că proiectul inițial este neconstituţional.

 

„Nicolae Ciucă a învins. Suferă milioane de copii. Dar pentru el nu contează asta.
CCR a declarat neconstituțională legea USR care deschide curțile școlilor și oferă copiilor șansa de a se juca într-un mediu sigur. Deși proiectul a fost votat de toate partidele, Premierul Nicolae Ciucă a atacat legea la CCR.
De ce a făcut asta? De ce ai vrea să vezi în continuare copiii jucându-se printre mașini, în locuri periculoase, nu în spațiile amenajate din școli care stau închise?
Între timp, primarii USR din București, Timișoara, Brașov, Alba Iulia, Breaza sau Victoria au început să redea copiilor curțile școlilor”, a scris Moşteanu pe Facebook.

 

CCR a admis azi sesizarea Guvernului şi a stabilit că proiectul de lege prin se permite folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea şcolii şi în afara orelor de program este neconstituțional deoarece are mai multe formulări neclare.

Citește și:  Prelungirea stării de alertă, discutată în şedinţa de Guvern

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*