Redacție January 7, 2022

 

Universitatea de Vest Timişoara (UVT) va avea cel mai mare cămin studenţesc din ţară. Construirea lui va dura doi ani și va costa 138 milioane de lei.

 

Căminul se va ridica în zona străzii Renaşterii și va avea peste 900 de locuri de cazare. Dintre acestea, 32 sunt locuri de cazare pentru persoane cu dizabilităţi.

 

„Noul cămin al UVT va creşte substanţial capacităţile de cazare ale universităţii noastre, adăugând peste 900 de locuri la capacităţile existente. Practic, vom dezvolta, cu susţinerea financiară publică acordată de Guvernul României, un nou campus studenţesc în Timişoara, în zona străzii Renaşterii. Timişoara va oferi un nou standard de viaţă în spaţiile celui mai mare cămin studenţesc din România, care urmează să intre în circuitul universitar începând cu toamna anului 2024. Atractivitatea UVT şi a Timişoarei, ca oraş universitar, va câştiga un avans semnificativ prin această investiţie, o recunoaştere binevenită a importanţei naţionale şi internaţionale a centrului nostru universitar”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea, într-un comunicat remis Agerpres.

 

Proiectul include construirea unui imobil de şapte niveluri, cu o suprafaţă construită de 4.128 mp. Clădirea propusă va fi formată din cinci tronsoane. Proiectului i se adaugă și 156 locuri de parcare pentru autovehicule şi 120 pentru biciclete.

 

Citește și:  S-a deschis circulaţia în noul subpasaj de la Iulius Town

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*