V.V. April 28, 2022

 

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) organizează un program de învățare intensivă a limbii române oferit în regim gratuit persoanelor interesate, studenților și candidaților la studii din Ucraina, în vederea continuării sau începerii studiilor în învăţământul superior din România. Cursul își propune să pregătească participanții (cetățeni ucraineni refugiați în România) pentru nivelul de competență lingvistică B1.

 

Cursurile vor fi susținute de o echipă de cadre didactice cu experiență în predarea limbii române ca limbă străină din cadrul Colectivului de limba română și an pregătitor al Departamentului de studii românești din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie.

 

„Comunitatea academică a UVT este solidară cu cetățenii ucraineni, cu refugiații, cu cei care își caută soluții educaționale în România. Deschidem acum și un modul pentru cursurile de limba română, adresate ucrainenilor care își doresc să acceseze programe de studii în limba română, pentru care este importantă pregătirea la un nivel bun de receptare și exprimare în limba română. Oferim gratuit acest program de învățare a limbii române, ca parte a pachetului de acțiuni pe care UVT le-a adoptat pentru susținerea refugiaților ucraineni din România. Solidaritatea universitară este o valoare universală, importantă acum pentru susținerea refugiaților ucraineni”, a declarat rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

 


 

INFO:

  • Înscrierea candidaților va avea loc în perioada: 28 aprilie – 8 mai 2022 prin înregistrare la următorul link:  https://forms.gle/wnsXbkH6EUTqj1xs5
  • Număr total de ore: 350 (din care 224 de ore activități didactice față în față și 126 de ore – activități individuale, consultații, recapitulări, evaluări)
  • Număr săptămânal de ore de activități didactice: 16 ore (8 module de învățare)
  • Număr săptămânal de ore de studiu individual / alte activități de învățare: 9 ore
  • Număr de participanţi: minimum 10 – maximum 35
  • Formatul cursului: hibrid (față în față / online pentru cursanții care nu se află în Timișoara – Google Classroom și Google Meet)
  • Locul desfășurării cursurilor: Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Str. Oituz, nr. 4 sau Bd. Vasile Pârvan, nr. 4
Citește și:  Ministrul educație a anunțat crearea unui portal de informare, „educatiacontinua.edu.ro”

 

Pentru detalii suplimentare puteţi contacta:

Departamentul de Relaţii Internaţionale al UVT

E-mail: international-admissions@e-uvt.ro

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*