Nicoleta C. January 23, 2020

 

Trei cazuri de gripă, la doi copii şi un adult, au fost confirmate în judeţul Timiş prin analizele de laborator efectuate la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, au informat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, numărul total al raportărilor medicilor de familie despre cazuri compatibile cu gripa este de 15 persoane, 10 copii şi cinci adulţi.

 

„Până în acest moment avem 18 raportări, dintre care trei sunt confirmate de laboratorul spitalului, pentru doi copii şi un adult. Celelalte 15 cazuri compatibile cu gripa au fost raportate de către medicii de familie, între aceştia fiind 10 copii şi cinci adulţi”, a precizat, pentru AGERPRES, Cornelia Bubatu.

 

Şefa Inspectoratului Şcolar Timiş, Aura Danielescu, a informat, joi, că monitorizarea din şcoli privind cazurile de gripă „indică un preşcolar, doi elevi şi niciun cadru didactic”.

 

„La infecţii respiratorii avem 152 de îmbolnăviri în rândul preşcolarilor, 210 elevi şi 10 cadre didactice”, a afirmat Aura Danielescu.

 

Agerpres

Citește și:  România trimite în SUA 15 cadre medicale militare pentru a sprijini medicii din Alabama

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*