Nicoleta C. December 24, 2021

 

Tradiții românești în prag de Anul Nou la Etno TV, împreună cu Ansamblul Profesionist Banatul și invitații săi. În 28-29-30 decembrie, între orele 18 – 20, postul Etno TV difuzează Festivalul Național de Folclor Tradiții la români, ediția a VIII-a, 2021, una dintre producțiile de anvergură ale Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș în acest an.

 

În 28 decembrie veți putea revedea spectacolul desfășurat în sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara, în care renumiți interpreți ai cântecului bănățean precum Mihaela Petrovici, Dumitru Teleagă și Stana Stepanescu alături de cei mai străluciți interpreți din noua generație, Lăzărică Imbrescu, Andreea Chisăliță și Dorinel Gavriluț Pîrvoni, aduc tradițiile bănățene aproape de sufletul telespectatorilor. Acompaniază Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca. Prezintă Felicia Stoian.

Dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul interpretează jocuri bănățene („Salbele”, „Zvoanele”, „Jocul Duminical”), dar și jocuri ardelenești din Valea Șieului (Bistrița – Năsăud) în coregrafia maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu.

În 29 și 30 decembrie 2021, între orele 18 – 20, sărbătorile continuă la Etno TV alături de Ansamblul Profesionist Banatul și invitații săi. Vă propunem un adevărat regal folcloric alături de Andreea Voica, Liliana Laichici și Adrian Stanca. În recital va fi Orchestra Fraților Advahov din Chișinău, alături de vedetele sale: Zinaida Julea, Adriana Ochișanu și Igor Cuciuc. Cântece ca „Hangul”, „Hora mare” sau „Jocul moldovenilor” vor aduce la Timișoara tradițiile românești în interpretarea inconfundabilă a faimoșilor interpreți basarabeni Vasile și Vitalie Advahov. Prezintă Felicia Stoian

 

Festivalul Național de Folclor Tradiții la români este un eveniment finanțat de Consiliul Județean Timiș și coordonat de managerul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, Liliana Laichici, avându-l ca director artistic pe Adrian Scorobete.

Foto: Valeriu Jaravete/ CCAJT

Citește și:  Scene dintr-o căsnicie și Prometeu înlănțuit pe canalul YouTube al Teatrului Național Timișoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*