Redacție March 3, 2019

Timișorenii se aliniază tendinței naționale care arată un interes crescut al utilizatorilor români pentru aplicațiile mobile de transport. Astfel, în timp ce 98% dintre românii utilizatorii de aplicații mobile pentru taxi le consideră utile, procentul în Timișoara este de 100%! Datele provin dintr-un studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) luna aceasta pe un eșantion reprezentativ din principalele 6 orașe din România, printre care și Timișoara.

Principalele avantaje pentru care utilizatorii chestionați consideră utile aplicațiile mobile de taxi sunt: rapiditatea sosirii unui taxi, ușurința în utilizare, localizarea în timp real, comoditatea și evaluarea comportamentului șoferului. Mai mult, 91% dintre timișorenii care folosesc Clever, cea mai utilizată aplicație de mobilitate urbană de pe piață, ar recomanda această aplicație și apropiaților. Același studiu scoate în evidență că toți utilizatorii de aplicații mobile intervievați s-au declarat mulțumiți și foarte mulțumiți de acestea, considerând că aplicațiile de tip Clever sunt utile.

Cu toate că în proporție de 100% timișorenii intervievați consideră că aplicațiile de mobilitate urbană sunt foarte utile, dispeceratele tradiționale continuă lupta împotriva noilor tehnologii.

Conform informațiilor primite de la șoferii de taxi din Timișoara, Tudo și Fan Taxi, două dintre dispeceratele tradiționale din oraș au pus recent presiune pe șoferi pentru a renunța la utilizarea aplicației. Fără niciun fundament real și o măsură profund ilegală ce contravine legii concurenței libere, tuturor șoferilor de taxi li s-a comunicat că folosirea aplicațiilor tip Clever este interzisă, instituind o obligație de a folosi numai aplicația proprie a dispeceratului. Normele europene protejează aplicațiile și soluțiile software de tip agregator, cum este și aplicația Clever și permit existența liberă și neîngrădită pe piața din UE.

Citește și:  Timişoara devine al treilea oraş din România în care se lansează serviciul de car sharing electric eGO

Clever Taxi atrage atenția că se încearcă îngrădirea dreptului la muncă nu doar pentru șoferii din Timișoara care folosesc aplicația, cât și pentru ceilalți taximetriști care vor să încerce acest serviciu, dar nu o fac din cauza presiunilor exercitate de dispecerate. În acest context, Clever face un apel către șoferii parteneri să nu semneze niciun act cu clauze neconcurențiale și ilegale și le oferă acestora sprijin legal pentru a contesta orice fel de presiune de acest tip.

Despre CLEVER
Aplicația Clever Taxi a fost fondată în 2010 și este prima aplicație de e-hailling din România care permite atât plata cash a cursei, cât și plata direct din aplicație, prin card bancar. Cu 1 milion de utilizatori și peste 30.000 de șoferi înregistrați, Clever Taxi a revoluționat mobilitatea urbană din România. Compania are peste 60 de angajați și este prezentă în peste 20 de orașe din România.

În luna iunie 2017, business-ul Clever Taxi a fost achizitionat  de grupul Intelligent Apps, înființat în 2009, parte a companiei Daimler Mobility Services. Din același grup fac parte aplicațiile Mytaxi (disponibilă în 9 țări din Europa) și Beat (activă în Grecia, Peru, Chile și Columbia). Intelligent Apps are 16 milioane de utilizatori în 14 țări și 100 de orașe, fiind cea mai mare aplicație de mobilitate urbană din Europa.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.clevertaxi.com

 


Susține-ne pentru a ne păstra independența și calitatea editorială!

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*