Redacție February 12, 2021

 

Mai mulți studenţi au protestat, vineri, în faţa Prefecturii Timiş, împotriva intenţiei Guvernului de a elimina gratuităţile la călătoriile cu trenul,  organizaţiile studenţeşti cerându-i ministrului Transporturilor, deputatul Cătălin Drulă, să intervină pentru a opri acest demers.

 

Studenții au avut pancarte pe care scria „Educaţia e pe drumuri şi studenţii plătesc bilet!”, „Să vă fie frică, studenții se ridică!”, „Vă rugăm să ne scuzaţi că nu suntem deputaţi!”.

 

Reprezentantul Ligii AC şi ANSOR Timişoara, Paul Stiegelbauer, a declarat că într-un mod nenatural li se ia acest drept studenţilor, fără a se fi discutat cu ei.

 

„Am încercat să pornim discuţii cu reprezentanţi ai Guvernului, prin reprezentanţii noştri la nivel naţional, dar în continuare nu primim niciun răspuns sau propunere de negociere. Nu vom accepta aceasta lipsă de respect faţă de noi şi de drepturile noastre. (…). În fiecare oraş mare din ţară există un protest organizat de ANOSR, iar în oraşele mai mici, care nu sunt reşedinţe de judeţ, există colegi care protestează în faţa gărilor”, a spus Paul Stiegelbauer, citat de Agerpres.

Citește și:  CFR Călători repune în circulaţie gradual trenurile, după ieşirea din starea de urgenţă

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*