Redacție September 15, 2020

 

Executivul a adoptat, luni, proiectul de hotărâre prin care se prelungeşte starea de alertă, începând cu data de 15 septembrie, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia în ceea ce privește prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19.

 

Raed Arafat a spuscă va fi emis un ordin comun al Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne, cu avizul AEP, care va stabili regulile în secţiile de vot.

 

„Astăzi (luni – n.r.) a avut loc întâlnirea online a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Prin hotărârea nr. 45 din 14 septembrie a fost propusă prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile. Totodată au fost mai multe propuneri care se referă la trei aspecte şi anume campania electorală, ziua votului, plus partea cu organizarea mitingurilor şi a demonstraţiilor. Deci se pot organiza şi demonstraţii, însă în limita regulilor stabilite pentru mitingurile electorale. De subliniat că pe partea campaniei continuă regulile care sunt cunoscute. Numărul maxim rămâne la fel 50 în interior, 100 în exterior. Portul măştii, igiena”, a declarat Raed Arafat.

 

Hotărârea Guvernului care prelungeşte starea de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu 15 septembrie, poate fi consultată mai jos.

 

hg-prelungire-stare-de-alerta-15-septembrie

Download

 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a detaliat şi câteva dintre regulile care vor exista în ziua votului pe 27 septembrie la alegerile locale.

 

„La nivelul secţiilor de vot urmează să fie stabilite prin ordin al Ministerului Sănătăţii, împreună cu MAI şi cu avizul AEP, va exista un ordin care va stabili regulile. Ele includ aspecte care privesc accesul şi modul în care se va desfăşura votul. Obligativitatea dezinfectării mâinilor la intrarea şi ieşirea din secţia de vot. Cartea de identitate va fi introdusă informatic .Alegătorul va primi ajutor în acest sens. Cei care au buletine vechi vor fi manipulate de lucrătorii din secţia de vot. Inclusiv portul măştii obligatoriu la toţi cei care participă la procesul de vot şi a celor care vin să voteze. Pentru manifestaţii şi adunări publice va fi un număr de maximum 100 de persoane în spaţii deschise, dar aplicându-se portul măştii, distanţarea şi celelalte aspecte ce ţin de igienă”, a mai spus Arafat.

 

Citește și:  Dominic Fritz schimbă conducerea Serviciului Public Creșe

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*