Redacție July 3, 2020

 

Mai multe instituţii publice, printre care Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş şi Maternitatea Bega, precum şi mai multe locuinţe din municipiul Timişoara şi localităţile limitrofe au fost inundate în urma ploilor abundente de joi spre vineri.

 

Potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii (ISU) Timiş, pe numărul unic 112 au fost înregistrate peste 80 de apeluri din partea unor cetăţeni care au solicitat intervenţia pompierilor pentru evacuarea apei.

 

„Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din subsolul a 3 instituţii publice (Casa Tineretului, Str. Arieş, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş” şi Maternitatea Bega), 18 case, 9 curţi, 10 beciuri şi subsoluri inundate şi 6 anexe gospodăreşti. De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuţi – un copac căzut pe calea ferată pe raza localităţii Satchinez şi alţi doi copaci căzuţi în Timişoara”, au precizat reprezentanţii ISU Timiş.

 

Potrivit acestora, pentru coordonarea eficientă a echipajelor din teren, la sediul inspectoratului a fost activată Grupa Operativă şi s-a dispus creşterea capacităţii operaţionale la cele două detaşamente de pompieri din Timişoara.

 

„În sprijinul pompierilor din Timişoara au venit şi colegi din cadrul Staţiilor de Pompieri Buziaş şi Deta şi Detaşamentul de pompieri Lugoj, astfel peste 250 de pompieri au fost mobilizaţi pentru a asigura intervenţiile generate de fenomenele meteo periculoase”, menţionează ISU Timiş.

 

sursa Agerpres

Citește și:  Azi este „Sveti Sava”, sărbătoare a minorităţii sârbe din România

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*