Nicoleta C. September 18, 2020

 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara a devenit, din această săptămână, spital suport COVID-19 pentru judeţ, după ce conducerea unității medicale a cerut acest lucru.

 

„Pentru a ne putea ajuta cât mai mult colegii din Județ care au făcut o treabă minunată până acum, noi, Spitalul Județean din Timișoara, am cerut să fim incluși ca Spital Suport Covid-19. De săptămâna aceasta este oficial, am fost incluși în ordinul ministrului Sănătății nr. 555/2020 ca spital de ultimă linie pentru județul Timiș”, a spus managerul spitalului, Raul Pătraşcu.

 

Până acum, Spitalul Judeţean Timişoara putea primi doar pacienţi cu alte patologii severe care erau infectaţi cu SARS-CoV-2.

 

„Vom continua să facem ceea ce am făcut și până acum, și anume să oferim tratament tuturor celor care ni se adresează, în special cazurilor cele mai grave, indiferent dacă sunt pozitivi sau nu, dacă necesită suport ATI sau nu, dacă necesită intervenții chirurgicale complexe sau nu. Vom continua să testăm în masă, să ne protejăm și să vă protejăm. Vom continua să ne îmbunătățim, pentru că suntem în slujba dumneavoastră și aceasta e datoria noastră.
Includerea în ordin ne va ajuta – vom putea avea o colaborare și mai strânsă cu colegii de la Spitalul Clinic De Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Timișoara „Victor Babeș”, spre exemplu, astfel încât pacienții cu forme severe, de ATI, care suferă doar de Covid-19 fără alte patologii severe să fie direcționați spre noi. Până acum puteam primi doar pacienți cu alte patologii severe care erau infectați cu Covid-19”, a mai declarat Raul Pătraşcu.

 

Citește și:  Contract nou de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică a orașului Timișoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*