Redacție January 6, 2020

 

Patru sirieni, însoţiţi de doi copii de doi ani, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria, cu ajutorul unei călăuze irakiene.

 

Poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare au observat pe sistemul de supraveghere cu termoviziune că dintr-un autoturism, care s-a oprit pe comunicaţia Cherstur-Beba Veche, au coborât mai multe persoane, care s-au îndreptat, pe jos, spre frontiera cu Ungaria.

În urma verificărilor, poliţiştii au depistat şase cetăţeni străini, patru adulţi şi doi minori, dar şi pe şoferul maşinii, un cetăţean irakian în vârstă de 23 de ani, rezident în România.

 

Toţi au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

 

Poliţiştii au stabilit că grupul era format din cetăţeni sirieni, patru adulţi cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani şi doi copii în vârstă de doi ani fiecare. Sirienii, solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ca să ajungă într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul cetăţeanului irakian. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. El este acuzat de trafic de migranţi, iar sirienii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei.

 

Mediafax

Citește și:  105 cazuri noi de COVID-19 în Timiș, în ultimele 24 de ore, dar și 3 decese. Vezi din ce localități

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*