Anton Kovacs April 7, 2021

Oficial EMA: Este clar că există o legătură între tromboze și vaccinul AstraZeneca

image-2021-04-2-24707836-70-astrazeneca.

Un înalt oficial al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a declarat într-un interviu publicat marți că există o legătură între vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și cazurile de tromboze depistate în rândul unor pacienți, relatează AFP și MedicalXpress.

 

***

 

Violenţe în centrul Romei, în cursul unui protest faţă de restricţiile antiepidemice

 

***

 

Gata cu lockdown-ul. Marea Britanie va trata Covid-19 ca pe o gripă

Nhs,Uk,Doctor,Taking,Patient,Blood,Sample,serologic,Finger,Prick,Prp

Este puțin probabil ca lockdown-ul să mai fie necesar în Marea Britanie, deoarece statul britanic va începe să trateze coronavirusul ca pe o gripă normală, a spus prof. Dr. Chris Whitty, potrivit The Telegraph.

Directorul medical a mai afirmat că au fost ani în care până la 25.000 de britanici au murit din cauza virusului gripal, iar acceptarea unor decese în urma infectării cu Covid-19 ar fi prețul menținerii școlilor și afacerilor deschise și pentru a permite oamenilor să aibă o „viață normală”.

Profesorul Whitty a vorbit în cadrul unui webinar organizat de Royal School of Medicine și a spus că Guvernul va fi forțat să „tragă un semnal de alarmă” doar în cazul în care virusul va avea o variantă mult mai periculoasă, în care s-ar putea declanșa o creștere exponențială a numărului de îmbolnăviri.

„Covid nu va dispărea”, a spus Chris Whitty. „Trebuie să învățăm ce este o politică rațională în acest sens și să diferențiem mediul pandemic de gripa sezonieră.

 

***

 

Dragoş Damian, Terapia Cluj: Sunt anti-român sau anti-UE dacă reamintesc că trebuia să avem un „plan B”, păstrând şi accesul la vaccinul Sputnik V?

 

***

Cursul valutar leu/euro îşi continuă ascensiunea

Cursul de schimb leu/euro a continuat ieri să crească, după ce a revenit luni pe o pantă ascendentă, după o serie de scăderi înregistrate în ultimele două şedinţe de tranzacţionare de săptămâna trecută.

***

Cartea de identitate electronică și cip-ul ei: tipul de semnătură stocat și la ce folosește

cartea-electronica-de-identitate.jpg

Primele cărți de identitate electronice vor fi emise în septembrie 2021 și vor conține microcip-uri pe care pot fi stocate concomitent două tipuri de semnătură…

 

***

De ce n-ai nevoie să muncești mai mult de o zi pe săptămână să fii fericit

Faptul că oamenii care câștigă un salariu sunt mai fericiți decât cei care n-au nicio activitate nu e vreo noutate. Pe lângă beneficiul economic, munca plătită te face să te simți parte din societate și îți crește stima de sine.

O arată numeroase studii, pe care o echipă de sociologi de la Cambridge vor să le ducă mai departe, să răspundă la întrebarea: Bine, bine, dar cât trebuie să muncești să ai parte de beneficiile asta?

Pe scurt, răspunsul e: nu mai mult de o zi-două pe săptămână.

 

***

 

Rata șomajului a urcat în februarie la 5,7%, peste nivelul din aprilie 2020, când România era în carantină. 478 de mii de oameni își caută de lucru.

Rata șomajului crește constant din noiembrie anul trecut, imediat după debutul celui de-al doilea val al pandemiei, și a ajuns la 5,7% pe metodologia revizuită a INSSE de la 1 ianuarie. Deși Institutul de statistică precizează că aceasta nu poate fi comparată cu cea de anul trecut, din punct de vedere al numărului persoanelor care își caută de lucru în România (478 de mii), în februarie acesta l-a depășit pe cel din aprilie anul trecut (revizuit).

Statistica oficială nu a furnizat date privind șomajul în rândul tinerilor (15-24 de ani) pentru începutul acestui an, dar, deși șomajul este semnificativ mai mare, în a doua jumătate a anului trecut procentul celor care își căutau activ de lucru scăzuze de la 18% la 16%.

Citește și:  Revista presei–24.03.2021

Rata șomajului în rândul femeilor este cu 0,2% mai mare decât în cazul bărbaților.

 

***

 

Legalizarea canabisului în România. Controversatul proiect de lege a ajuns în Camera Deputaţilor

 

***

 

Patreon

***

Studiu britanic: Mândria de a fi timișorean, strategia pentru a-i convinge pe oameni să mai lase mașina acasă

Mândria de a fi timișorean, siguranța sau costul sunt câteva zone în jurul cărora pot fi concepute intervenții pentru a reduce utilizarea autovehiculelor personale, a spori calitatea aerului și a promova un stil de viață sănătos și activ în Timișoara, spune un studiu realizat la Londra.

 

***

 

Podul Eroilor din Timisoara, din nou in santier. Se amenajeaza, in sfarsit, trotuarele si pistele de biciclete. Video

pod-eroilor-pista-biciclete-14.jpg

TIMISOARA. La mai bine de un an de cand a fost dat in folosinta Podul Eroilor, dupa reabilitare, au fost reluate lucrarile si pentru realizarea trecerilor pietonale si a pistelor de biciclete. CITESTE SI: Se cauta un proiectant pentru viitorul pod peste Bega si a strazii care sa lege B-dul Dambovita de zona Garii prin […]

 

***

 

Se caută proiectant pentru podul peste Bega și strada care vor lega Pasajul Solventul de Bd. Dâmbovița

Primăria Timișoara caută o firmă de proiectare care să pregătească documentația pentru strada care va lega Pasajul Solventul de Bd. Dâmbovița, cu tot cu linii de tramvai și un nou pod peste Bega. Pune la bătaie 280.000 de euro pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic.

 

***

 

Doua sali de proiectie de filme in interior si una in aer liber pe acoperis. Pot incepe lucrarile la Studio, primul cinematograf de arta de la Timisoara. Foto

cinema-studio-proiect-2-728x336.jpg

TIMISOARA. A fost semnat contractul pentru amenajarea viitorului cinematograf de arta de la Timisoara. CITESTE SI: Se cauta un proiectant pentru viitorul pod peste Bega si a strazii care sa lege B-dul Dambovita de zona Garii prin pasajul Solventul, la Timisoara. A fost lansata licitatia  Lucrarile de reabilitare a cladirii vor dura 1 an si […]

 

***

 

curs

***

Povestea din spatele celor mai neobișnuite granițe

Există multe locuri neobișnuite, dar unele sunt pur și simplu artificial create de om. Granitele despart lumi, culturi, dar și timpul. Iată câteva locuri unde granitele sunt chiar neobisnuite

Insulele Diomede

Diomede sunt o pereche de insule din strâmtoarea Bering, situate la o distanță de 4 km una de cealaltă. Cea mai mică dintre insule găzduiește aproximativ 150 de cetățeni americani, făcând parte din Alaska, SUA. Diomede cea mare aparține de Rusia și nu este locuită. Atunci când locuitorii americani ai Diomede privesc spre insula mai mare, ei nu văd doar o altă țară, se poate spune că privesc și „ziua de mâine”, căci granița ruso-americană coincide în această zonă cu linia internațională de schimbare a datei. Spre exemplu, atunci când pe mica Diomede e sâmbătă, ora 9, pe insula mai mare este duminică, ora 6.

 

***

Revenirea la normalitate în cinci pași

Catavencii-503_14-07-aprilie-2021-mic_11

1) De la 1 iunie se redeschid restaurantele în interior. E cald afară și nu intră nimeni. Cîțu observă că prima etapă a relaxării n-a produs un număr mai mare de infectări. Se felicită pentru decizia luată. Tot de la 1 iunie se deschid sălile de cinematograf în interior, pentru o capacitate de 30%, dar de unde să găsești atâția oameni care să vrea să vadă un film la cinema când are toată lumea Netflix acasă?

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*